Cum să amenajezi o terasă de vis pentru seri de vară de neuitat

0

Serile de vară sunt prea frumoase ca să stai în casă. Sunt atâtea lucruri pe care le poți face: grădinărești, te joci cu copiii prin curte, sau stai confortabil pe terasă într-un fotoliu confortabil, citind o carte sau discutând cu ceilalți. Dacă locuiești la casă, o terasă este o parte esențială a oricărei case.

Când vine vorba de amenajarea terasei mult visate, ai observat desigur că sunt multe lucruri de luat în considerare pentru a avea colțișorul perfect pentru relaxare. În cazul acestei părți a casei poți într-adevăr să îți manifești creativitatea. După ce cumperi mobilă confortabilă și de calitate, urmează alegerea decorațiunilor. Dacă optezi pentru cele potrivite, te vei asigura că atmosfera e perfectă pentru o seară liberă după serviciu.

Iată cum să amenajezi o terasă exact așa cum îți dorești!

  • Alege o culoare dominantă

Culorile au un efect profund asupra psihicului uman. Pereții încăperilor sau mobila pot contribui la accentuarea stării de relaxare sau dimpotrivă. De aceea, e important ca pe terasă să ai un ambient plăcut, creat printr-o culoare dominantă.

O culoare interesantă este albastrul. Poți vopsi podeaua și tavanul în această nuanță sau poți opta pentru flori ca hortensiile. Orice ai alege, asigură-te că folosești culori complementare. Astfel, chiar dacă și cele care ar fi considerate stridente vor crea un aspect plăcut. Cel mai indicat e să te limitezi la două-trei culori, pentru a evita impresia că spațiul e prea încărcat.

  • Alege lumina potrivită

Lumina e un factor crucial pentru crearea atmosferei relaxante. Fie că alegi iluminatul electric sau amplasarea unui șemineu, aceasta trebuie să fie în tonuri calde, care să nu deranjeze ochii. Ai la dispoziție o mulțime de variante de aranjamente, ca să creezi o ambianță magică. Sunt la modă, de exemplu, ghirlandele de becuri. Există astfel de produse special create pentru decorarea de sărbători sau de toamnă.

Dacă terasa este deschisă, e nevoie să te gândești și la tipul de becuri pentru care optezi, mai ales dacă iei în considerare și bugetul pentru factura la electricitate. Te poate ajuta o comandă de becuri led, pentru că acestea rezistă la temperaturi scăzute și ridicate, fiind de asemenea o variantă ecologică și prin care vei economisi bani. De asemenea, acestea se pretează la orice tip de instalații, datorită dimensiunilor scăzute.

  • Pune cât mai multe plante

Mai ales atunci când locuiești într-o zonă urbană aglomerată, sau dacă nu ai la dispoziție o grădină prea mare, poți aduce natura pe terasă. Pune cât mai multe flori decorative în vase de lut sau creează chiar o mică grădină. Plantele urcătoare sau în ghivece atârnate de tavan sunt o variantă bună pentru un efect vintage. 

Plantele au efecte benefice asupra sănătății și te pot face să ai o stare de spirit mai bună. Dacă ești pasionat de grădinărit, adaugă plante specifice anotimpului, cum ar fi dovlecii sau crizantemele, toamna.

Terasa este locul perfect de relaxare pentru întreaga familie. Mai ales în serile lungi de vară, poți petrece acolo clipe de neuitat, dacă creezi o atmosferă plăcută. Trebuie să ai în vedere mobila, lumina și decorațiunile, pentru ca totul să se armonizeze așa cum ți-ai închipuit.

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top