Cum amenajăm un living într-un stil modern

0

Livingul este spațiul în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, de aceea felul în care decorăm ar trebui să exprime personalitatea noastră. Dacă dorești să îți decorezi locuința într-un stil modern, ai putea să optezi pentru culori precum alb, negru, argintiu sau nuanțe de albastru închis.

De altfel, stilul minimalist este unul dintre preferatele designerilor de interior datorită ideii de simplitate în jurul căreia gravitează.

În plus, se pune mult accent pe funcționalitate în detrimentul elementelor decorative, iar încăperile care urmează liniile acestui stil se axează pe o paletă restrânsă de culori (3-4 culori).

Sfaturi utile pentru amenajarea livingului

Dacă dorești să adopți un stil minimalist care pune accentul doar pe funcționalitate, fără a încărca încăperea cu accesorii și detalii inutile, ar fi indicat să iei în considerare câteva sfaturi:

  • Alege un living monocrom, utilizând tonuri de gri, bej, alb sau negru;
  • Optează pentru ferestre mari și ai grijă ca în fața ferestrei să nu fie obiecte care să obstrucționeze pătrunderea luminii naturale;
  • De asemenea, alegerea corpurilor de iluminat este importantă, astfel că detaliul luminii este important;
  • Cu cât mai puține elemente, cu atât mai bine. Specialiștii recomandă alegerea unui singur punct de interes al livingului care să fie dezvoltat. Așadar, poți așeza o vază cu o culoare deschisă în care să pui un buchet de flori colorate.
  • Alege perdele și draperii care să fie realizate în special, din materiale transparente și deschise la culoare, care să îți înfrumusețeze Dacă vrei să ai un living nonconformist, poți opta pentru jaluzelele din franjuri.
  • Designerii de interior recomandă să evităm mobila din lemn masiv și să optăm pentru piese de mobilier cu linii fine, de dimensiuni joase și care să aibă un design cât mai simplu atât din punct de vedere al culorilor, cât și al texturilor. De pildă, poți înlocui biblioteca cu niște rafturi, dulapurile suspendate cu spații decupate în perete, etc.

Ai nevoie de spațiu de depozitare? Alege o etajeră din lemn

Pentru a economisi mai mult spațiu, poți utiliza o etajeră din lemn pe care să așezi diferite obiecte utile, dar ai grijă să nu încarci prea mult spațiul. De altfel, etajerele pentru living sunt ideale pentru depozitarea cărților și oferă posibilitatea de a-ți personaliza spațiul așa cum vrei. În ultima vreme, se remarcă o tendință de a utiliza materiale naturale, astfel că rafturile din lemn sunt la mare căutare. Create cât mai simplu, în culori neutre, etajerele se pot integra perfect în ambianța livingului.

  • Rafturile de perete reprezintă o variantă avantajoasă din punctul de vedere al economiei de spațiu, dar și din punct de vedere vizual, conferind camerei un aer modern.
  • Având în vedere că piața de specialitate oferă o gamă variată de produse, în zilele noastre poți găsi orice piesă de mobilier îți dorești. De aceea, atunci când dorești să cumperi mobilă, ar fi bine să nu te grăbești, ci să acorzi atenție sporită procesului de cumpărare pentru a găsi exact ceea ce visezi. Așadar, ținând cont de preferințele tale și de calitatea materialelor, alege articolele ideale pentru livingul tău.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top