Cugir: Caravana de screening pentru cancerul de col uterin prezentă vineri, în localitatea de la poalele Drăganei

0

Caravana de screening pentru cancerul de col uterin, va fi prezentă vineri, 3 iunie, cu începere de la ora 11.00, la Sala de conferințe a Centrului Cultural din localitatea Cugir.

La testarea gratuită pentru depistarea cancerul de col uterin, sunt așteptate Femeile din localitate, cu vârsta între 24 şi 29 de ani.

Acțiunea face parte din „Programul de prevenție, depistare precoce al cancerului de col uterin, în Regiunea Centru” și este derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Știinte și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu – Mureș.

Obiectivul proiectului este creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament pentru principalele patologii, în contextul extrem de îngrijorător al incidenței crescute a cancerului de col uterin din România.

”Demersul nostru își propune să atragă toți factorii sistemului de sănătate si autoritățile locale și regionale în crearea unui cadru funcțional pentru sprijinirea accesului la informații și servicii de prevenire a cancerului de col uterin pentru toate femeile din regiunea Centru”, au transmis reprezentanții spitalului din Târgu Mureș.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top