Coronavirus la Tribunalul Alba Iulia: Patru angajați depistați pozitiv cu COVID – 19

0

Patru angajați ai Tribunalului Alba Iulia sunt infectați cu coronavirus, a anunțat printr – un comunicat de presă, reprezentanții instituției.

Persoanele care au intrat în contact cu aceşti trei angajaţi sunt izolate la domiciliu, situaţia angajaţilor confirmaţi cu noul coronavirus nu a afectat desfăşurarea activităţii de judecată.

Unul dintre angajați a fost depistat pozitiv cu coronavirus, luni, când acesta s – a prezentat la SJU Alba, cu simptome de răceală. Ceilalți trei angajați ai tribunalului, și care sunt de altfel, contacți direcți, au fost depistați pozitiv în cursul zilei de joi.

Potrivit aceleași surse, vineri, clădirea și fiecare sală de ședință va fi igienizată și dezinfectată.

“Luni, 12 octombrie 2020, un angajat al Tribunalului Alba fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie. Încă din cursul zilei de luni 12.10.2020 au fost anunțați reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba, a fost declanșată ancheta epidemiologică și au fost identificați contacții direcți. Colegii contacți direcți cu cel mai mare risc de infectare au rămas în carantină la domiciliu, dintre aceştia 2 au fost confirmaţi pozitiv in cursul zilei de joi. O altă persoană aflată deja în concediu medical a fost confirmată pozitiv tot în cursul zilei de joi şi colegii contacți direcți cu cel mai mare risc de infectare au rămas în carantină la domiciliu.

Până în prezent niciun alt angajat al instanței nu a manifestat simptome de infectare.

În data de 16 octombrie 2020, vineri, la sfârşitul programului, se va efectua dezinfecţia şi igienizarea generală în toate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia prin intermediul unei firme specializate.

Activitatea instanței se desfășoară în continuare în condiţii normale. Începând cu data de 16.10.2020 şi pe întreaga perioadă a stării de alertă, la Tribunalul Alba şi la instanţele din circumscripţia teritorială se introduce munca la domiciliu. Conducerea Tribunalului Alba urmăreşte să asigure desfăşurarea în bune condiţii a activităţii administrativ judiciare a instanţei şi colaborează îndeaproape cu reprezentanții DSP Alba urmând toate măsurile recomandate.

Reamintim pe această cale că respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție și prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunțate public de către Tribunalul Alba, care depinde în mare măsură și de conduita responsabilă a publicului din instanțe, ne va permite să trecem împreună cu bine peste această perioadă. În acest sens, ne menținem recomandările pentru publicul instanței, transmise încă de la începutul pandemiei:

– Evitarea prezenței la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară și limitarea staționării în incinta instanţei doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale;

– Folosirea exclusiv a mijloacelor electronice de comunicare cu instanța, de transmitere a documentelor și de informare disponibile permanent la nivelul instanței:

E-mail tribunalul.alba@just.ro – Registratură;

Fax 0258811184

Telefon 0258813510/0258813511- Arhivă, Registratură, Biroul de informare și relații publice

– Utilizarea aplicației informatice DOSAR ELECTRONIC pentru informare sau studierea dosarului și limitarea deplasării fizice la Arhiva instanței sau la celelalte compartimente publice;

– Exprimarea acordului pentru citarea și comunicarea actelor de procedură în format electronic prin intermediul aplicației „TDS” (Trimitere Document Securizat) și eliminarea astfel integral a contactului fizic cu documentele de procedură comunicate de instanță prin intermediul serviciilor poștale;

– Utilizarea exclusivă a telefonului sau adresei de e-mail pentru informare și solicitarea de lămuriri inclusiv, cu privire la măsurile aplicate în această perioadă”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top