Cod galben de ninsori în 11 județe, inclusiv Alba, de vineri până sâmbătă la prânz

0

Mai multe județe sunt vizate de un Cod galben de ninsori care va dura, conform estimărilor emise de meteorologi, începând de vineri seara și până sâmbătă, în jurul orei 14.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de ninsori moderate cantitativ care vizează integral sau parţial un număr de 11 judeţe din țară. Avertizarea meteo este valabilă până sâmbătă, la jumătatea zile, la ora 14:00. Potrivit avertizării emise de meteorologii ANM, judeţele în care va fi activat codul galben sunt Sălaj, Cluj, Alba, Braşov, Sibiu, Hunedoara, Caraş Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în Transilvania, dar local şi în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia. Meteorologii au actualizat şi informarea vizând ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele joase de relief şi intensificări ale vântului. Astfel, în intervalul 20 noiembrie, ora 20:00 – 21 noiembrie, ora 14:00, în cea mai mare parte a Carpaţilor Occidentali şi Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi destul de consistent.

Din a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (20 spre 21 noiembrie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul şi sud-vestul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă.

Își fac apariția și ploile

Potrivit Administrației Naționale de Mediu, începând de vineri, 20 noiembrie, de la ora 15:00 și până sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 14:00, temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în cea mai mare parte a ţării. Acestea se vor manifesta mai ales în zonele de centru, sud-vest şi în zona de munte, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 – 20 litri/mp. La munte treptat ploile se vor transforma în ninsoare care vor predomina.

De asemenea, potrivit estimării meteorologilor, vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice şi vestice. Acestea vor bate, în general, cu viteze de 40 – 50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 60 – 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top