Cine primește COMISIONUL pentru ÎNDATORAREA SEBEȘENILOR ?

0

Primăria Sebeș  nu mai are bani ! Edilul  Dorin Nistor  vrea să îndatoreze Sebeșul cu peste 12 milioane de euro, după ce a cheltuit alte milioane de euro pe flori și petreceri.

Situație critică fără precedent la Sebeș. Municipalitatea a ajuns la fundul sacului. Primarul vrea să propună spre adoptare consilierilor locali, în ședința ordinară de joi, 28 noiembrie, un împrumut în valoare de 59.850.000 de lei, pentru amenajarea unor străzi și pentru partea de cofinanțare la lucrările Liceului Tehnologic.

 Este vorba de peste 12 milioane de euro, sumă cu care Dorin Nistor  vrea să îndatoreze orașul la final de mandat. Un împrumut indecent de mare, semn că nu mai sunt bani. Semn că au fost cheltuiți până la ultimul!

” Îi solicit primarului Dorin Nistor să renunțe la acest proiect până nu vor fi consultați oamenii din Sebeș cu privire la acest împrumut! Adică să demarăm un referendum local pentru a afla opinia oamenilor. Primarul se află la final de mandat și pare să nu conștientizeze la ce povară financiară angajează cetățenii de aici.

În cazul autolaboratorului de monitorizare a aerului, care valora doar 250.000 de euro, adică o sumă mult, mult mai mică decât acest împrumut, Dorin Nistor a organizat un referendum pentru a vedea dacă oamenii sunt de acord. Îi solicit să își păstreze aceeași scrupulozitate și acum. Să nu demareze niciun împrumut de o asemenea valoare, care îi va îndatora serios pe oamenii din Sebeș în viitor.” – susține Radu Cristian , consilier local Sebeș.

Primarul Dorin Nistor a propus spre aprobarea Consiliului Local Sebeș un proiect prin care se dorește aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 59.850.000 lei (aproximativ 12.600.000 de euro) cu un termen de rambursare de 15 ani.  Trebuie să vedem ce înseamnă această sumă pentru municipiul Sebeș! Valoarea veniturilor proprii în cadrul bugetului local, în anul acesta, este de 64.757.490 lei, din care pentru investiții avem aproximativ 9.000.000 de lei. Din calculele noastre, municipiul Sebeș va trebui să ramburseze 5.800.000 de lei/an (aproximativ 1.200.000 de euro/an), anuitate de plată constituită din dobânzi, comisioane și rate de rambursat. Din cauza acestui fapt, primarul Dorin Nistor va lăsa „moștenire” locuitorilor Sebeșului pentru următorii 15 ani o cheltuială anuală reprezentând 64,4% din bugetul alocat pentru investiții. Deci Sebeșul va trebui să se dezvolte și să realizeze investiții  în următorii 15 ani cu o sumă diminuată, reprezentând  doar 35,6% față de cât dispunem acum.
Domnule primar, vă solicităm să renunțați la această idee și să vă concentrați atenția pe atragerea fondurilor nerambursabile guvernamentale sau europene pentru realizarea obiectivelor importante pentru Sebeș. Nu vă încălcați promisiunea făcută oamenilor în 2016: „Municipiul Sebeș trebuie să acceseze fonduri europene. Investițiile nu se pot realiza doar din bugetul propriu…, Cea mai sigură resursă financiară. BANI EUROPENI pentru dezvoltare locală”. Nu ați pomenit atunci nimic de fonduri rambursabile (împrumuturi).
– reacționează Consilierii Locali ai municipiului Sebeș

Primăria Sebeș este una dintre cele mai bogate administrații locale din țară și tot odată orașul cu cea mai mică rată a șomajului. Peste 1.300 de firme într-o localitate cu o populaţie de doar 32.000 de locuitori şi o rată a şomajului sub 2%. Ani la rând conturile Primăriei Sebeș au fost burdușite de bani care se pare că au fost cheltuiți fără socoteală. Doar ultimele zile ale orașului au costat peste 100.000 de euro!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top