Ceartă ca la ușa cortului la Dezbaterea publică de la Sebeș! Cine vrea să se ascundă de DNA?

0

Redacția noastră a intrat în posesia unei înregistrări a ultimei dezbateri publice organizate de către Primăria Sebeș la Centrul de Cultură Lucian Blaga. Aceasta ar fi avut loc marți, 7 septembrie, de la ora 11.00, o oră parcă perfect aleasă astfel încât să nu poată lua parte nimeni la ea și să se puncteze doar ca o formalitate în actul de administrație la nivelul orașului condus de Dorin Nistor – PNL.

În mod cu totul ciudat și aberant pentru o primărie ce mimează transparența decizională, conducerea Primăriei Sebeș a pus în discuție o hotărâre a Consiliului Local datând din anul, ATENȚIE, 2015!!! Este vorba despre o documentație tehnică privind reabilitarea spațiului urban și a unei zone pietonale de pe Str.Alunului. De ce acum? De ce așa? De ce pe la spate?

 Răspunsul pare a fi în ultima plângere penală înregistrată pe numele primarului Dorin Nistor – PNL, depusă de mai vechiul său “cunoscut” Nicolaie Matei. Din datele pe care le avem până acum, ar fi vorba despre o licitație finalizată și un proces verbal semnat de comisia de licitație a Primăriei Sebeș, dar nedus la îndeplinire nici până în ziua de astăzi de edilul Dorin Nistor. Licitația a avut loc în urmă cu aproape 2 ani și jumătate și s-a finalizat din punct de vedere legal prin procesul verbal nr. 40308/12.04.2019

Prin urmare, pentru a nu fi silit să dea cu subsemnatul pe la DNA, un proiect picat ca din lună și uitat de angajații Primăriei Sebeș se pare că a prins viață. Așa că, angajații din departamentul Juridic (incriminați și ei pentru abuz în serviciu și disperați să se salveze) au găsit alibiul perfect: HCL 177/2015. Prin care se propune o modernizare a mobilierului urban… Exact în zona cu pricina…Ca să vezi?!Cine, cui îi este dator?În mod neașteptat, la dezbaterea publică organizată de primarul Dorin Nistor la cea mai inaccesibilă oră cu putință, a sosit totuși o persoană: Nicolaie Matei. Acesta ar fi insistat să afle de la angajații Primăriei prezenți la dezbatere dacă proiectul în discuție (o hotărâre mai veche de 6 ani) se suprapune cu o altă hotărâre de consiliu (HCL 57/2019).

Cum angajații au dat-o la scăldat și s-au cotit să răspundă, lucru extrem de clar care reiese din înregistrarea pusă la dispoziția redacției noastre, de nicăieri și-a făcut apariția val-vârtej primarul Dorin Nistor. Între cele două personaje a început o altercație verbală, cu acuze din ambele părți. Însă nici șeful Primăriei din Sebeș nu a vurt să dea explicații dacă proiectul care a zăcut peste 6 ani prin sertarele primăriei ar afecta cu ceva licitația nedusă de chiar el la îndeplinire.

Cum pe rolul DNA Alba se află deja plângerea penală cu privire la acest subiect, ne oprim din a săpa noi mai mult, lăsând organele statului să își facă treaba. Asta, dacă DNA chiar mai există în județul Alba! Oricum, vom reveni cu detalii. Abia așteptăm să vedem și procesul verbal al dezbaterii publice și, mai ales, dacă vor fi redate de către angajații Primăriei Sebeș toate discuțiile purtate în cadrul acesteia. Acum că avem și cu ce să comparăm, respectiv înregistrarea întregului simulacru de ședință, în care reprezentanții Primăriei Sebeș nu au fost în stare (sau poate doar nu au vrut) să dea răspunsuri clare. În frunte, evident, cu primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top