Ce trebuie să știi despre sudura MIG MAG și care sunt cele mai bune aparate de sudură profesionale

1

Pentru o sudură executată „ca la carte”, ai nevoie de cele mai bune instrumente. Având în vedere gama variată existentă pe piață la ora actuală, alegerea unui aparat profesional care să își demonstreze eficacitatea devine o adevărată provocare. Specialiștii recomandă utilizarea unui aparat de sudură MIG-MAG dacă avem nevoie de un produs de calitate care să atingă performanțe ridicate.

Aparatul de sudură MIG-MAG – Scurt istoric

Sudura de tip MIG MAG oferă mai multe avantaje comparativ cu alte proceduri de sudare datorită caracteristicilor sale. Diferența semnificativă între procesul de sudare tradițional denumit SEI (Sudare cu Electrod Învelit) și cel în cazul dat constă în introducerea de gaz protector la locul sudării, care înlocuiește învelișul electrodului.

Gazul protector servește drept scut pentru zona de sudare efectivă (arcul electric și baia metalică). Având în vedere că majoritatea metalelor reacționează cu aerul formându-se oxizi (deteriorând în felul acesta caracteristicile mecanice ale îmbinării), e necesar ca în imediata apropiere a procesului de sudare să nu fie aer. Acest lucru se poate realiza prin intermediul gazului protector care poate fi de două tipuri:

 • MIG (Metal Inert Gas)
 • MAG( Metal Activ Gas)

Gazele inerte cum sunt de pildă argonul, heliul sau amestecuri ale acestora se utilizează la sudarea metalelor, dar și a aliajelor reactive (cupru, aluminiu, titanium sau magneziu).

Procedeul de sudare MIG MAG a apărut în anul 1947 sub denumirea de S.I.G.M.A (acronim care vine de la „Shielded Inert Gas Metal Arc‟).

Datorită evoluției pe care a cunoscut-o tehnologia, în zilele noastre sudarea MIG/MAG este posibilă datorită aparaturii performanțe la standarde de calitate superioară și cu productivitate ridicată. Sudura Mig Mag utilizează tehnologia arcului electric pulsat – potrivită pentru sudarea aluminiului și a oțelurilor cu aliaj înalt.

Aparatul de sudură MIG MAG – Caracteristici speciale

Utilizând un aparat de sudură MIG MAG eficient, vei beneficia de: rata ridicată de depunere, pătrundere adâncă, rentabilitate mare, mecanizare completă și nu în ultimul rând de manevrare ușoară. Iată principalele aspecte de care ar trebui să ținem cont în timpul sudurii MIG/MAG:

 

 • Caracteristica statică a sursei de curent MIG/MAG
 • Caracteristica arcului electric
 • Punctul de lucru

Ce materiale se pot suda folosind procedeul MIG-MAG

Utilizând procedeul de sudură MIG-MAG se pot suda ,în general, materiale metalice  cu grosimea de maxim 5-6 mm. În cazul în care avem nevoie să sudăm grosimi mai mari, se recomandă utilizarea procedeului de sudură TIG. Iată care sunt materialele ce pot fi sudate cu ajutorul procedeului MIG-MAG:

 • Oțeluri de carbon obișnuite

Ca gaz protector se poate utiliza dioxidul de carbon/amestecuri de argon cu dioxid de carbon în diferite proporții. Pentru a elimina impuritățile din materialul de bază se poate utiliza sârma cu adaos de siliciu sau mangan.

 • Oțeluri inoxidabile

Gazul protector este de regulă un amestec de argon cu CO2 sau argon cu oxigen cu condiția ca procentul de argon utilizat să nu coboare sub 98%

 • Aluminiul și aliajele sale

Se utilizează ca gaz protector argonul pur sau un amestec de argon și heliu.

 • Nichel, cupru și aliajele lor

Se vor suda în curent continuu cu polaritatea inversată.

De altfel, digitalizarea epocii a făcut posibilă apariția eCommerce-ului, așadar s-a ivit posibilitatea de a face cumpărături rapid și ușor din mediul online.

Una dintre companiile care are în portofoliul său de produse aparate de sudură MIG- MAG profesionale este DeTop. Așadar, pe website-ul companiei poți găsi o serie de unelte potrivite pentru lucru – de la aparate de sudură profesionale până la echipamente industriale, motopompe și scule electrice.

 

Distribuie

Un comentariu

 1. Filip Gheorghe în

  Buna ziua .

  Va rog sa imi trimiteti o oferta pentru aparatul de sudura Jasik Mig 350 sau daca aveti ceva mai performant
  Mentionez ca voi accesa fonduri de aceea doresc o oferta ferma si detaliata
  Gheorghe Filip
  tel 0744585356

Lasă un comentariu

Top