Cauți o schimbare profesională? Află cum poți să îți schimbi domeniul de activitate prin cursuri de design

1

Te gândești la o schimbare de carieră în design, dar nu știi sigur de unde să începi? Vestea bună este că, indiferent în ce etapă a carierei tale te afli sau cât de departe poate părea experiența ta profesională, dacă este ceva la care aspiri, este cu totul posibil să-ți găsești nișa în lumea designului.

Iată câteva idei care te vor ajuta în drumul tău către o carieră în design

  • Înțelege lumea Designului

Designul nu este doar despre cum arată un lucru. Primul pas pe măsură ce pornești pe calea către o carieră în design este să înțelegi tipurile de roluri existente și să decizi ce fel de designer dorești să fii.

Designer de interior, grafician, designer vestimentar, etc, există multe direcții pe care le poți urma. Însă, primul pas este să înțelegi ce înseamnă aceste titulaturi pentru a vedea care ți se potrivește. 

Dacă ți-ai făcut cercetările și încă nu ești complet sigur(ă) care rol ți se potrivește cel mai bine, nu te îngrijora. Ignoră titlul postului pentru un minut și concentrează-te pe provocările de design care te interesează cel mai mult. 

De exemplu, dacă cele mai mari întrebări pe care le ai sunt despre motivul pentru care oamenii folosesc un lucru sau cum îl folosesc, poate un rol de cercetare ar putea fi pentru tine.

  • Treci la practică

Pe vremuri, nu exista un loc potrivit pentru învățarea designului. Bineînțeles, existau facultăți sau școlile populare de artă, însă majoritatea designerilor au învățat făcând, la locul de muncă.

De asemenea, te poți abona la diferite resurse online pentru a acumula cunoștinte pentru că există deja o mulțime de programe și cursuri grozave. 

De exemplu, poți începe prin a urma unul dintre cursurile de design de la ateliereleilbah.ro, unde vei beneficia de o experiență completă de învățare.

  • Gândește ca un designer

Gândirea de designer nu se întâmplă peste noapte sau printr-un singur tutorial. Înțelegerea modelelor mentale, recunoașterea fluxurilor de interacțiune de bază și a modelelor de proiectare; acestea sunt abilități care se construiesc în timp. 

Cu cât știi și poți vorbi mai mult despre design, cu atât construiești mai mult o arhivă mentală și un repertoriu de cunoștințe pe care să le lucrezi, să te întorci, să înveți din el și să iterezi procesul de învățare.

Probabil că ai deja o idee despre ceea ce face ca un lucru să fie bine proiectat sau de ce funcționează anumite modele, însă trebuie doar să înveți să profiți de asta.

De asemenea, poți învăța lucruri pe care nu știai vorbind efectiv cu alți designeri. Să vorbești cu designerii este, de asemenea, o modalitate excelentă de a-ți construi vocabularul și de a începe să formulezi cum să-ți construiești cariera. 

Și dacă ești o persoană care dorește să își facă planuri de viitor, poți vedea idei de afaceri mici pentru femei pentru a-ți oferi un parcurs de antreprenor.

Indiferent de ce direcție te interesează, toate drumurile duc la proiectarea unei experiențe pentru oameni, așa că învață tot ce poți despre ceea ce simt oamenii în noul tău parcurs profesional. 

Sursa Foto: Pexels.com

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top