Cauți o activitate extremă? Află aici cum poți simți adrenalina în fiecare moment!

0

Toți oamenii au nevoie de hobby-uri, căci, pe lângă o alimentație corectă și mișcare, trebuie alocat timp și unor lucruri care ocupă timpul liber într-un mod cât mai plăcut și care aduc beneficii asupra stării generale de bine.

Hobby-urile pot fi de multe feluri: unii citesc, tricotează sau își îngrijesc grădina, alții aleargă sau merg zilnic cu bicicleta, însă există și o categorie de oameni ce asociază aceste activități cu senzațiile tari și un nivel crescut de adrenalină.

Acest hormon al stresului, adrenalina, este un neurotransmițător, cunoscut și sub numele de hormon al stresului, afectând diferite părți ale corpului și ale sistemului nervos central. Există anumite persoane care devin dependente de acea senzație pe care o simt când hormonul este eliberat în organism, ajungând să caute în permanență situații extreme, tensionate sau stresante, chiar depășind uneori limita propriei siguranțe.

Dacă și tu te afli printre cei care își doresc să găsească activități incitante care să-ți facă inima să bată mult mai tare, citește în continuare.

Iată ce ți se potrivește dacă ești în căutare de adrenalină:

Paintball sau laser tag

Ambele jocuri sunt distractive și se pot transforma într-un hobby potrivit pentru cei care își doresc să simtă adrenalina. Trebuie ținut cont de faptul că paintball are loc în păduri sau spații exterioare special amenajate, pe când la laser tag acțiunea este în interior. Indiferent de varianta pe care o alegi, sunt șanse mari să devii dependent, în special dacă ești un fan al jocurilor pe computer.

 Parcuri tematice

De obicei, vei ajunge în astfel de locații în timpul vacanțelor. Și ce poate fi aici interesant și să aibă legătură cu nivelul de adrenalină? Bineînțeles, roller coaster-ele! Pentru a avea parte de o experiență completă, dă-te de trei ori: stând în față, în mijloc și în spate. Senzațiile pe care le vei simți vor fi cu totul diferite în funcție de poziția unde te așezi. În plus, nu există două roller coastere la fel, singurul lucru în comun fiind sentimentul de la sfârșitul călătoriei, atunci când ai garanția că totul s-a terminat cu bine.

Bungee jumping sau parașutism

Ambele activități îți vor provoca un nivel crescut de adrenalină, știind că urmează să sari în gol. Bineînțeles, în cazul în care alegi bungee jumping va conta și locul sau distanța până jos. Poți sări de pe un pod, de pe o clădire înaltă sau de pe o stâncă, dar adrenalina îți va face sângele să fiarbă în vene. În cazul în care vei sări cu parașuta, va fi în tandem cu un profesionist, care va acționa parașuta la momentul potrivit. A-ți lăsa viața în mâinile cuiva necunoscut îți va aduce un sentiment cu totul necunoscut.

Snowboarding sau snowkiting

În sezonul rece și în locurile unde zăpada este prezentă, poți opta pentru snowboard sau snowkiting. Utilizarea unei plăci de snowboard poate fi sau nu periculoasă, însă vei fi în permanență expus unor riscuri, în special dacă alegi să nu ții cont de semnele de pe pârtie sau dacă te dai în zone interzise. Alege să îți apreciezi bine limitele și să păstrezi controlul, însă reține că, în acest sport, atât timp cât ești pe placă, nu trebuie să o lași mai moale, ci să fii mereu în gardă. Snowkiting este un sport de iarnă care începe să câștige din ce în ce mai mult teren în fața alternativelor posibile și presupune deplasarea în orice direcție, fiind propulsat de un zmeu datorită puterii vântului.  

Activitățile prezentate mai sus pot deveni hobby-uri extreme pentru cei care își doresc să simtă efectele adrenalinei în corp, dar trebuie să ții întotdeauna cont de faptul că riscul de a te accidenta este destul de mare.  Dar, în aceeași măsură, vei reuși să îți cunoști limitele fizice și mentale, să-ți controlezi temerile și să îți îmbunătățești încrederea în propria persoană!

Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top