Bianca Andreescu a abandonat în finala turneului de la Miami

0

Liderul mondial Ashleigh Barty a câștigat finala turneului de la Miami contra numărului 9 mondial, Bianca Andreescu cu scorul 6-3, 4-0, după abandonul jucătoarei canadiene de origine română.

Bianca Andreescu a avut un turneu bun la Miami, cea mai bună prestație a sa după cucerirea primului său titlu de Mare Șlem din carieră, la US Open 2019.

În setul al doilea din meciul cu Ash Barty, la scorul de 3-0 pentru aceasta, Bianca a cerut intervenția medicului, a mai încercat să continue timp de câteva minute, după care a izbucnit în lacrimi și s-a retras, din cauza unor probleme medicale.

Pe parcursul turneului, canadianca a avut meciuri foarte dificile, aceasta s-a calificat dramatic în finala turneului, după ce a învins-o în trei seturi pe Maria Sakkari, cu scorul de 7-6(9), 3-6, 7-6(7).  ,, Mă. simt de parcă am jucat trei turnee intr-unul singur. Am avut multe meciuri grele. ”

Ash, a fost extraordinar să joc cu tine, ești o persoană deosebită. Nu e modul în care mi-aș fi dorit să termin turneul, dar sunt foarte recunoscătoare că am ajuns în finală. N-aș putea să fiu mai fericită. Sunt foarte recunoscătoare și echipei mele, care m-a ajutat foarte mult. Vă iubesc foarte mult. Fanii sunt deosebiți. A fost grozav să fim aici. Vă mulțumesc că m-ați sprijinit pe toată durata turneului. Le mulțumesc tuturor care au făcut acest turneu posibil, tuturor sponsorilor, copiilor de mingi, arbitrilor. Nu a fost deloc ușor să mă ridic din nou pe picioarele mele, dar am continuat să-mi rămân fidelă mie însumi. Dacă ar fi să vă dau un sfat, ar fi doar să țineți capul în sus și să credeți în voi ”, a declarat Bianca Andreescu la festivitatea de premiere.

Abdul Sillah, preparatorul ei fizic, a sfătuit-o pe canadiancă să facă asta, cu toate că ea ar fi vrut să continue. ,, Nu voiam să mă opresc, dar am avut încredere în el și am știut că este cea mai bună decizie. Practic m-a salvat de mine însămi.”

,, Pentru mine a fost un turneu grozav. Am luptat în multe meciuri dificile, dar corpul meu a părut să fie în regulă, până astăzi, a fost un accident, mi-am sucit piciorul, dar sunt recunoscătoare pentru acest turneu. Ash a fost foarte drăguță cu mine la final, mi-a spus că a fost o plăcere să jucăm, că ii pare rău și speră să fiu bine și că știe că ne vom mai întâlni de multe ori. Ash este o jucătoare foarte bună și consider că și eu sunt o jucătoare decentă, iar dacă amândouă vom rămâne sănătoase, cred că o să mai jucăm multe, multe meciuri în viitor și abia aștept!  Este o provocare pentru mine! 

Nimeni nu vrea să termine un turneu cu un abandon, mai ales în finală, dar se întâmplă, vreau sî privesc înainte , am abia 20 de ani și nu vreau să risc nimic acum, am făcut-o acum câțiva ani și nu vreau să repet greșeala. Cred că a fost cea mai bună decizie, mă bucur că m-am oprit astăzi. ” a declarant Bianca Andreescu la conferința de presă de după meci.

Începând de luni, 5 aprilie, Bianca Andreescu va ocupa locul 6 în ierarhia WTA. Canadianca urcă 3 locuri, depășindu-le pe Karolina Pliskova, Serena Williams și Aryna Sabalenka.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top