Bazele MTS vor fi transferate primăriilor pentru a investi

0

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, acolo unde există solicitări din partea autorităților locale, bazele sportive aflate în patrimoniul MTS vor fi transferate prin hotărâri de guvern primăriilor pentru a investi.

Acesta a explicat că există baze aflate în patrimoniul MTS în care nu s-a mai investit de peste zece ani, iar prin transferul către primării acestea pot reintra în circuitul sportiv. El susține că “trebuie regândit tot ceea ce înseamnă infrastructură sportivă” în România.

Ministrul a menționat că în prezent se află în discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții pentru construirea celor două săli polivalente prinse în programul de guvernare și speră ca acestea să fie date în folosință până la finalul mandatului său.

În opinia lui Marius Dunca, sportul românesc se află acum într-un moment zero și este nevoie de un “restart” pentru a reveni în topul internațional în ceea ce privește rezultatele. El este de părere că sportivii de performanță și antrenorii trebuie motivați mai mult pentru prestațiile lor, fiind nevoie de identificarea unor soluții legale în acest sens.

În ceea ce privește bugetul Ministerului Tineretului și Sportului, care se ridică la aproximativ 450 de milioane de lei împreună cu excedentul din 2016, Dunca a precizat că nu este mulțumit, dar această sumă este suficientă pentru acoperirea tuturor activităților planificate în 2017 de federațiile sportive.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top