Asocierea RER Vest-RETIM prezintă situația la zi a salubrizării în Zona 2 Alba

0

Asocierea RER Vest – RETIM, operator de colectare și transport al deșeurilor municipale în zonele 1 și 2 ale județului Alba, aduce la cunoștința publicului larg primele concluzii după preluarea efectivă a colectării în Zona 2 a județului Alba, precum și stadiul contractării și al dotării cu recipiente a tuturor utilizatorilor.

Începând cu 01.11.2021,data intrării efective în operare în Zona 2 a județului Alba*, Asocierea RER Vest-RETIM a depus toate eforturile necesare pentru inițierea și asigurarea unui serviciu de salubrizare funcțional. Chiar dacă au mai existat unele deficiențe, inerente la preluarea activității, sistemul de colectare și transport al deșeurilor municipale este funcțional în toate localitățile ale zonei 2.

Fără a avea pretenția că lucrurile se desfășoară perfect,  Asocierea RER Vest-RETIM prezintă  situațiile curente, conform realității din teren :

  • Dotarea cu pubele în localitățile Sebeș și Cugir este la zi. Operațiunea continuă într-un ritm de câteva zeci de bucăți/zi la gospodăriile care nu aveau încă încheiat contractul de salubrizare sau membrii acestora nu au fost găsiți la domiciliu până la finalul campaniei de contractare din teren .
  • În Sebeș și Cugir a început distribuirea către clienții de la case a sacilor galbeni destinați colectării deșeurilor reciclabile de plastic, metal, hârtie și carton. Se distribuie câte o rolă care conține 25 de saci galbeni, suficienți pentru un an de zile la o frecvență de colectare de o dată la două săptămâni.
  • În celelalte localități din Zona 2, primăriile au primit din partea Asocierii RER Vest-RETIM pubelele pentru deșeurile reziduale, iar din partea Consiliului Județean Alba au primit containerele dedicate colectării deșeurilor reciclabile.
  • Situațiile punctuale în care nu s-au realizat colectări de la anumite străzi sau adrese se datorează modificărilor din traseele de colectare. Toate acestea pot fi sesizate de către cetățeni imediat la Call Center 0374885694 și în cel mai scurt timp posibil vor fi rezolvate de către echipajele de teren.

În același timp, operatorul de salubrizare solicită tuturor cetățenilor să respecte regulile colectării separate a deșeurilor, acestea fiind o obligație legală, conform OUG 92/2021. Există câteva reguli simple, ușor de aplicat care sunt enumerate mai jos:

  • Ambalajele de STICLĂ se golesc de conținut și depozitează la CONTAINERELE VERZI
  • Ambalajele reciclabile din plastic și metal se clătesc, se pliază sau strivesc și se pun în RECIPIENTELE GALBENE – containere, pubele sau saci.
  • Deșeurile din hârtie și carton se pliază și depun doar la CONTAINERELE ALBASTRE
  • În RECIPIENTELE NEGRE se depozitează deșeuri reziduale (în amestec cu deșeuri biodegradabile)- practic, tot ce nu se poate recicla.

În final, Asocierea RER Vest-RETIM asigură toți utilizatorii serviciului de salubrizare că activitățile asumate vor fi realizate cu cea mai mare seriozitate, în condițiile contractuale asumate, și își afirmă deplina deschidere la colaborare cu toate unitățile administrativ-teritoriale din zonele de operare. Orice problemă punctuală în colectare poate să fi sesizată pe canalele directe – Call Center 0374885694 sau pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro  -, unde sunt preluate spre rezolvare în cel mai scurt timp posibil.

Nota * : Zona 2 a județului Alba include localitățile  Sebeș, Cugir, Daia,Cut, Spring, Doștat, Gârbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliștea, Blandiana, Vințu de Jos, Ceru-Băcăinți, Șibot, Șugag.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top