Ashleigh Barty a câștigat pentru a doua oară consecutiv turneul de la Miami , după abandonul canadiencei de origine română, Bianca Andreescu

0

Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, își păstrează titlul pe care l-a câștigat în 2019 la Miami. Australianca a dominat finala cu Bianca Andreescu , învingând-o cu 6-3, 4-0. Canadianca nu a mai putut continua partida, a acuzat dureri la gleznă și s-a retras.

“Bianca, sper să te recuperezi rapid. A fost interesant să împart terenul cu tine pentru prima dată, sunt sigură că vor urma multe alte meciuri. Mulțumesc tuturor care au contribuit la realizarea acestui turneu.

Ne-ați făcut să ne simțim bine aici, în Florida. Sper să avem în continuare un sezon plin împreună. Vă mulțumesc din nou pentru organizarea acestui turneu”, a spus Barty la festivitatea de premiere.

Pentru Barty a fost titlul cu numărul 10 din carieră. Australianca și-a consolidat poziția de lider mondial și a câștigat 300.000 de dolari pentru parcursul de la Miami. Premiile turneului au fost mult mai mici decât în anul 2019 , atunci câștigătoarea primea 1,3 milioane de dolari pentru victorie, suma totală a scăzut foarte mult din cauza pandemiei de COVID-19.

,,Nu e un mod plăcut să închei un meci, mai ales într-o finală. Îmi pare foarte rău pentru Bianca, a avut accidentări și în trecut, sper că vor mai urma multe meciuri între noi, sper să fie sănătoasă, îmi pare rău că a trebuit să se retragă astăzi. E trist să vezi că i se întâmplă asta unei jucătoare, toți suntem sportivi și știm sentimentul, sper ca această accidentare să nu îi strice sezonul, este o jucătoare excepțională și sper să se recupereze repede. În legătură cu sezonul de zgură, voi participa la Charleston săptămâna viitoare, apoi voi merge în Europa și voi juca la Stuttgart, un turneu nou pentru mine, la Madrid și Roma, ăsta este planul, apoi Roland Garros. Miami Open este un turneu special, mai ales aici, la Hard Rock Stadium, am niște amintiri frumoase aici, iubesc clima de aici, seamănă cu cea din Brisbane, unde am crescut, mă simt confortabil, este un loc frumos pentru a juca tenis. “, a declarat Barty la conferința de presă de după meci.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top