Amenzi în valoare de aproape 14.000 lei, 125 de metri material lemnos confiscat, în urma unor controale efectuate de Garda Forestieră Alba și polițiști

0

Polițiștii albaiulieni alături cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere și jandarmi, au derulat joi, acțiuni și controale pentru verificarea legalității exploatării materialului lemnos.

În urma controalelor desfășurate de oamenii legii alături de lucrătorii silvici, au fost aplicate 77 sancțiuni pentru contravenții silvice, în valoare totală de 13.390 lei, totodată fiind confiscată o cantitate de 125 metri cubi de material lemnos.

Polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere, jandarmii și lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au efectuat 30 de controale pentru verificarea legalității exploatării materialului lemnos.

La data de 12 ianuarie 2022, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu silvicultori din cadrul Gărzii Forestiere Alba, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și lucrători din cadrul ocoalelor silvice au efectuat controale în teren pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale privind exploatarea, circulația, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, au fost efectuate 30 de controale, din care 22 la mijloacele de transport material lemnos și 7 în fondul forestier. Au fost constatate două infracțiuni, din care două la regimul silvic.

Au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.930 lei, din care 9 au fost aplicate conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și a fost confiscată cantitatea de 125 metri cubi de material lemnos.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top