Alegerea unitului stomatologic: Ce criterii să avem în vedere

0

Printre marile provocări la care ar trebui să facă față cu brio un stomatolog se numără alegerea aparaturii și a echipamentelor necesare într-un cabinet dentar. Fără îndoială că digitalizarea epocii a adus contribuții semnificative în ceea ce privește evoluția tehnologiilor utilizate de către medicii dentiști.

În acest fel, specialiștii își pot utila cabinetele stomatologice cu dotările și instrumentele necesare, oferindu-le pacienților o experiență cât mai plăcută în timpul tratamentelor dentare.

Pe lista dotărilor minime care nu pot lipsi dintr-un cabinet sau dintr-o clinică se numără și unitul stomatologic.

Iar pentru a face alegerea ideală, va trebui să luăm în considerare câteva criterii precum:

  1. Prețul și calitatea

Fără doar și poate, unul dintre cele mai importante aspecte pe care le avem în vedere atunci când alegem unitul stomatologic este suma pe care o vom plăti atunci când achiziționăm articolele dorite.

Dar, de multe ori, prețul nu reflectă calitatea produselor, astfel că, există dotări pe care le poți achiziționa la costuri foarte mari, dar care nu sunt neapărat și cele mai bune.

Există pe piață o serie de produse la un raport excelent calitate-preț și care prezintă toate specificațiile tehnice necesare funcționalității optime.

  1. Ergonomia

Un alt aspect deosebit de important se referă la capacitatea produsului de a se adapta cu ușurință la condițiile de utilizare.

Cu siguranță că alegerea unitului dentar influențează calitatea lucrării făcute de stomatolog, tocmai de aceea este atât de importantă.

Un echipament care nu prezintă siguranță și confort sau care nu este prevăzut cu toate instrumentele necesare cauzează neplăceri atât pacientului, cât și specialistului.

  1. Designul

Având în vedere că unitul stomatologic se înscrie pe lista dotărilor minime necesare pentru desfășurarea activității unui cabinet, ar fi indicat să ne asigurăm că acesta prezintă toate caracteristicile necesare unei funcționări optime. Dar nu doar eficiența acestuia face dovada unei calități superioare, ci și designul.

Din acest motiv, atunci când alegem articolul, va trebui să inspectăm îndeaproape piața de specialitate. Iar una dintre variantele care ar putea ajuta cumpărătorul să ia decizia corectă constă în examinarea unei unități de testare din cadrul unei expoziții speciale sau dintr-un showroom.

  1. Funcționalitatea optimă

Un alt criteriu deosebit de important care poate influența alegerea aparaturii constă în respectarea condițiilor de funcționare astfel încât să-i asigure pacientului un grad de confort sporit.

Astfel, unitul dentar trebuie să permită poziționarea pacientului în clinostatism cu unghiul dintre gambă și coapsă situat la maxim 15°, iar cel dintre șold și coapsă la 135°.

În plus, baza scaunului ar trebui să coboare până la 50 cm aproape de sol. Pentru a evita ca sângele să se acumuleze în zona capului, nasul pacientului trebuie plasat deasupra planului orizontal de la nivelul genunchilor.

Ce produse recomandă producătorii

Având în vedere că atât medicina stomatologică, cât și tehnologia au cunoscut o evoluție semnificativă în timp, piața de specialitate s-a extins foarte mult, inclusiv în zona online.

Gama variată de produse face ca decizia de cumpărare să fie destul de dificilă, dar dacă alocăm suficient timp procesului de selecție, vom face alegerea ideală.

Printre recomandările producătorilor se numără Unitul Bluetech AM 2000 LC care are următoarele facilități:

  • Consolă medic cu furtunuri pe sus sau pe jos;
  • Micromotor pneumatic NSK;
  • Turbină Push-Button NSK;
  • Detartraj B5 ;
  • Compresor 30 litri;
  • Pupinelul TAU steril.

De altfel, unul dintre magazinele de specialitate la care poți apela atunci dacă te afli în căutarea unui unit dentar de calitate este Dentex.

Astfel, dacă ai nevoie de instrumentar cu specific stomatologic (pentru restaurare, igienă sau protetică) sau de alte dotări, poți comanda online direct de pe site.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top