Albaiulienii, avertizați să curețe ambrozia de pe terenurile private. Lista terenurilor care trebuie curățate. Amenzile pot ajunge până la 20.000 lei

0

Primăria Municipiului Alba Iulia, a transmis marți, un comunicat în atenţia proprietarilor sau deținătorilor de terenuri de pe raza municipiului Alba, prin care aceștia sunt atenționați că trebuie să își curețe proprietățile de ambrozie, plantă care de coșmaruri alergicilor.

Comunicatul de presă, este însoțit și de un tabel cu 12 terenuri de pe raza municipiului, care trebuie curățate de ambrozie.

“Ambrozia artemisiifolia, plantă alergenă, trebuie distrusă de către proprietarii terenurilor pe care crește. Distrugerea se poate face prin cosire, smulgere sau erbicidare. Planta ambrozia produce cantități mari de polen, alergen foarte puternic, începând de la mijlocul lunii iulie, până spre finalul lunii septembrie.

Conform Legii 62/2018 și Art.6 din HG 17/2021 privind combaterea buruienii ambrozia, distrugerea se face de către toți proprietarii sau deținătorii terenurilor, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, precum și de către beneficiarii lucrărilor de construcție unde au fost identificate focare de infestare.

Aceștia au obligația ca după distrugerea buruienii să informeze, în scris, administrațiile publice locale pe raza cărora se află terenurile infestate”, au transmis reprezentanții municipalității locale.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top