Alba: Percheziții la comercianții de obiecte contrafăcute. O femeie a fost ridicată de polițiști și dusă la audieri

0

Polițiștii din Alba au confiscat 270 de etichete cu însemnele unor mărci celebre și articole de îmbrăcăminte contrafăcute, în urma unor percheziții efectuate joi, de către oamenii legii, la comercianții de obiecte contrafăcute. Produsele erau comercializate pe rețelele de socializare.

La finalul perchezițiilor, o femeie a fost reținută și condusă la audieri.

“Peste 250 de însemne ale unor mărci protejate precum şi articole vestimentare purtând însemnele unor mărci celebre au fost ridicate de poliţiştii din Alba în urma a două percheziţii efectuate în Alba Iulia. O persoană este cercetată pentru infracțiuni la legea care protejează mărcile.

La data de 15 octombrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziţii, la locaţii din Alba Iulia aparţinând unei persoane bănuită că ar fi contrafăcut articole vestimentare.

Astfel, poliţiştii au identificat și ridicat, pentru continuarea cercetărilor, peste 270 etichete cu însemnele unor mărci celebre și articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2019 – 2020, o femeie din Alba Iulia ar fi aplicat, fără drept, însemnele unor mărci cunoscute pe articole de îmbrăcăminte pe care ulterior le-ar fi comercializat către diverşi clienţi, prin intermediul unei rețele de socializare.

Femeia a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde a fost audiată sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „contrafacere a unei mărci înregistrate” şi „punerea în circulaţie a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, fapte prevăzute de art. 90 din Legea 94/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top