Află DE CE specialiștii îți recomandă să NU îți cumperi o casă de vacanță la țară!

0

Deținerea unei case de vacanță devine pentru multe persoane o tentație din ce în ce mai mare. Oamenii simt nevoia să plece din apartamentele minuscule pe care le dețin în orașele aglomerate și visează să evadeze la țară, undeva în mijlocul naturii, departe de stres, agitație și poluare.

Într-adevăr, calitatea aerului și viața relativ liniștită de la țară îți poate aduce nenumărate beneficii, atât din punct de vedere fizic, cât și pe plan mental, însă înainte de a lua decizia de a cumpăra o casă de vacanță ar trebui să te gândești foarte bine dacă îți permiți acest lucru. De cele mai multe ori, o astfel de proprietate aduce cu sine o mulțime de cheltuieli ascunse și probleme care ți-ar putea transforma visul într-un adevărat coșmar.

Iată 4 motive pentru care este mai bine să ÎNCHIRIEZI o casă de vacanță în loc să o CUMPERI:

  1. Costurile de achiziție pot fi mai mari decât par la prima vedere!

Principalul aspect de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți cumperi o casă de vacanță este cel financiar, așadar este extrem de important să te gândești foarte bine dacă îți permiți încă o proprietate. Când faci un astfel de calcul, nu trebuie să iei în considerare doar prețul inițial de achiziție deoarece, deși acesta poate fi unul atractiv, de cele mai multe ori ajungi să cheltui mulți bani în renovarea unei locuințe de acest gen.

În cele mai multe cazuri, casele de la țară nu sunt modernizate și nu au tot confortul cu care te-ai obișnuit la oraș. De exemplu, în zonele în care lipsesc canalizarea sau accesul la apă curentă, va fi nevoie să cauți soluții alternative precum fose septice sau pompe submersibile, iar pentru acestea va trebui să-ți aloci un buget extra. În plus, mai pot apărea și alte cheltuieli neprevăzute pentru repararea unor defecțiuni care nu se observă la prima vedere. Prin urmare, atunci când iei în calcul achiziția unei gospodării rurale, trebuie să iei în calcul toate aceste aspecte financiare.   

  1. Întreținerea unei case de vacanță este extrem de costisitoare!

Pe lângă cheltuielile inițiale, vei avea nevoie și de un buget lunar pe care să-l aloci întreținerii locuinței nou achiziționate. Specialiștii recomandă să pui anual deoparte aproximativ 1-2% din prețul de achiziție pentru menținerea casei într-o stare bună. De asemenea, trebuie să ții cont de taxele și impozitele pe proprietate pe care vei fi nevoit să le plătești de-acum încolo, dar și de facturile pentru utilități.

În plus, dacă nu locuiești acolo permanent, va fi nevoie să plătești pe cineva să aibă grijă de proprietatea ta deoarece sunt nenumărate treburi gospodărești pe care trebuie să le faci într-o casă la țară. Pe lângă eventuale reparații, vara vei avea nevoie de îngrijirea gazonului, iar iarna de încălzirea locuinței pentru prevenirea înghețării instalației. În schimb, dacă doar închiriezi o casă de vacanță pe o anumită perioadă de timp, toate aceste probleme nu vor cădea pe umerii tăi.

  1. Banii obținuți pe închirierea ei nu îți vor acoperi toate costurile!

Dacă vrei s-o introduci în circuitul turistic, trebuie să oferi oaspeților condiții moderne de locuit, așadar renovarea casei este obligatorie. Fă-ți un calcul să vezi în cât timp ți-ai putea recupera banii investiți și, în plus, ține cont și de resursele necesare pentru a-ți promova locuința. De asemenea, este important să te interesezi ce presupune din punct de vedere legal închirierea casei de vacanță, și anume dacă va fi nevoie să plătești taxe suplimentare către Stat.

  1. O casă de vacanță te va împiedica să vizitezi alte locații spectaculoase!

Pe lângă aspectele financiare, ține cont și de faptul că, din momentul în care vei deține o proprietate de vacanță, nu vei mai fi la fel de dispus să vizitezi și alte locații. Concediile tale se vor limita la căsuța ta dragă, iar acest lucru îți va lua bucuria de a descoperi și alte destinații de vis. Timpul, banii și celelalte resurse pe care vei fi nevoit să le aloci noii tale gospodării nu-ți vor mai permite să mergi și în altă parte. În schimb, dacă nu ai o casă, poți oricând închiria una, în mai multe locuri din țară sau străinătate.

În concluzie, înainte de a lua o decizie, ia în calcul toate aspectele prezentate și cântărește foarte bine, atât avantajele, cât și dezavantajele deținerii unei case de vacanță. 

Sursa foto: Pixabay.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top