ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI LIMITAREA RĂSPÂNDIRII COVID-19 ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL Alba: Au fost verificați 316 de agenți economici și 362 de mijloace de transport. Au fost aplicate 6 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție

0

În weekend, polițiștii din Alba, au continuat controalele în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun.

Polițiștii, jandarmii și pompierii au controlat în ultimele trei zile, peste 300 de societăți comerciale și mijloace de transport, pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de răspândire a noului tip de coronavirus.

La verificări au participat polițiștii de la IPJ Alba, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Autoritățile au verificat 316 de societăți comerciale și 362 mijloace de transport, de pe raza județului Alba. Oamenii legii au aplicat 6 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

“Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Astfel, în ultimele 72 de ore au fost verificați 316 agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 362 de mijloacele de transport, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, din care 6 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală potrivit Legii 55/2020, 6 pentru fapte de natură economică și 5 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Reamintim cetățenilor recomandarea de a respecta măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top