10 sfaturi de la Peloro.ro pentru îngrijirea și păstrarea genților din piele naturală

3

foto1

Orice femeie care își rafinează stilul personal decide de-a lungul anilor care sunt elementele cheie ale unui look și în ce merită să investească. Gențile de piele naturală sunt una dintre acele investiții cheie ale unei femei care spun o poveste despre cea care le poartă alături zi de zi, secretul fiind a le îngriji cu atenție.

Din momentul în care vă aparține, geanta se transformă în funcție de obiceiurile dumneavoastră, de locurile unde este ținută, de modul în care o purtați. Întreținerea și îngrijirea unei genți de piele este un proces la fel de important precum cel de fabricare.

Tăbăcirea pieilor cu tanin vegetal este metoda artizanală de finisaj utilizată preponderent de către meșterii din Florența, astfel că fiecare geantă este diferită de cealaltă, putând avea semne care o fac deosebită de restul. Acestea nu sunt defecte, sunt doar diferențe de textură sau culoare datorate reacției pielii la procedură și a intervenției minime asupra texturii acesteia printr-un procedeu cât mai puțin invaziv și mai natural.

foto-2 foto1

O geantă din piele naturală de calitate va putea fi purtată mult timp, devenind chiar un obiect care poate fi transmis din generație în generație, atâta timp cât este purtat cu grijă și respectând câteva sfaturi practice.

 

 1. Nu supraîncărcați o geantă. În ciuda faptului că pielea naturala este un material rezistent, orice greutate suplimentară o va deforma și îi va strica aspectul.
 2. Gențile pot fi de mână, de umăr, poștaș sau plic. Chiar dacă o geantă de mână are o curelușă lungă pentru umăr, asta nu înseamnă că forma genții nu va fi deformată dacă va fi purtată altfel decât a fost creată să fie utilizată. O geantă de mână a fost creată în așa fel încât mânerele să poată duce o greutate doar când este purtată adecvat, putând surveni deteriorări de formă sau funcționalitate dacă este purtată altfel.
 3. Evitați contactul dintre o geantă și îmbrăcămintea de culoare diferită, în special cu blugi, pentru a nu se produce transfer de culoare.
 4. Alternați gențile, pentru a nu purta prea mult o singură geantă și a intensifica deteriorarea ei.
 5. Evitați expunerea genților pentru timp mai lung la temperaturi extreme. De asemenea, expunerea la soare îi va schimba culoarea.
 6. Nu udați geanta. Dacă totuși ajung stropi de apă pe piele, ștergeți ușor zona cu o cârpă uscată, fără a apăsa și nu o uscați la surse de căldură.
 7. Nu folosiți pe geantă chimicale care nu sunt create special pentru întreținerea produselor din piele.
 8. Gențile se depozitează în săculeții special făcuți pe care îi primiți cu fiecare geantă.
 9. Nu depozitați gențile în lumina soarelui sau lângă surse de căldură.
 10. Nu depozițați gențile fără a le respecta forma, ori umplute cu hârtie, în cazul genților cu ținută, ori întinse pe o suprafață dreaptă.

 

Cu aceste sfaturi, vă dorim să vă bucurați cât mai mult de gențile dumneavoastră și să vă găsiți modelele potrivite pentru a vă reflecta cât mai bine stilul și farmecul dumneavoastră personal.

 

Articol realizat cu informații furnizate de administratorii site-ului Peloro.ro

Distribuie

3 comentarii

 1. Pingback: Unde comandăm genti din piele naturala pentru cei dragi | A șaptea dimensiune

Lasă un comentariu

Top