”Violența nu se șterge cu gesturi frumoase”, acțiuni informative organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, în școlile din municipiu și un centru de zi, privind prevenirea violenței domestice

0

În cadrul Campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității, ziua de marți, 24 mai, a fost dedicată prevenirii violenței domestice. Sub sloganul ”Violența nu se șterge cu gesturi frumoase”, polițiștii din județul Alba au desfășurat activități informativ – preventive care s-au adresat femeilor dar și tinerilor care învață în unități de învățământ din județ.

Violența în familie este fenomen complex și accentuat de perioada pandemică, având consecințe atât în plan individual și familial, cât și la nivel comunitar și al societății în ansamblu, iar dezbaterile s-au centrat pe modurile în care o victimă trebuie să acționeze în cazul în care se află într-o situație de risc, cunoașterea instituțiile abilitate pentru a interveni în astfel de situații și măsurile care pot fi luate față de agresor.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul  reprezentanților Direcției Generale Asistență Socială și  Protecția Copilului au avut o întâlnire cu beneficiarii și angajații Centrului de Zi Arnsberg din Alba Iulia, iar peste 200 de elevi care învață în școli gimnaziale și licee din județul Alba au primit informații legate de violența domestică și materiale cu recomandări preventive.

Reamintim câteva dintre recomandările poliției:

Dacă eşti victima violenţei domestice:

  • depune o plângere la unitatea de poliţie de care aparţii!
  • prezintă-te la Serviciul de Medicină Legală pentru eliberarea unui certificat medico-legal!
  • în cazul în care sunt implicaţi copii, adresează-te Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului!
  • cere ajutorul instituțiilor și organizaţiilor care oferă sprijin, consiliere şi adăpost (poţi afla datele de contact ale acestora de la preot, poliţist, asistent social)!
  • NU ÎŢI RETRAGE PLÂNGEREA, amăgindu-te că lucrurile se vor schimba în bine!

Azi, 25 mai, activitățile preventive ale polițiștilor vizează prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top