Un liceu din Sebeș nu are nici un elev în clasa a IX a. Unitatea de învățământ cu profil în limba germană nu are profesori specializați iar părinții încep să regrete alegerea făcută

2

Începând cu anul 2015, în Sebeș a fost deschisă o unitate de învăţământ cu predare numai în limba germană. Administrația a motivat atunci că elevii din Sebeș și din Petrești erau nevoiți să plece în alte localități pentru a putea studia în limba germană. Așadar cu surle și trâmbițe a fost înființat un Colegiul German care are grădiniță, școală primară, școală gimnazială și liceu.


La doi ani de la inaugurare, se pare că necesitatea de care se vorbea în 2015 era doar un pretext pentru a fi create, de fapt, posturi călduțe și bine plătite pentru prietenii și rudele celor ce au iniţiat proiectul. O bună parte din profesori și educatori nu cunosc limba germană și nu o vorbesc. Numărul părinților care au cerut retragerea copiilor de la Colegiul German din Sebeș este în creștere. Cireașa de pe tort pentru această găselniță a administrației este că în anul școlar 2017-2018 nici măcar un elev nu completează tabloul educațional al Colegiului German. Mai exact nici un elev nu învață în clasa a noua a acestui liceu.
Trist este că deși lucrurile sunt evidente, conducerea instituției de învățământ, încearcă să ascundă aceste aspecte pentru a mulge în continuare bani de la bugetul local, fără să aibe în perspectivă educația NEMȚEASCĂ a școlii românești! Un lucru bine făcut se dovedește a nu fi decât o proastă administrare.

Distribuie

2 comentarii

Lasă un comentariu

Top