Un consilier judetean, bulibasa si nepotii primarului implicati in afacerea aurului de la Rosia Montana

0

24-politia-lib-465x390Marți dimineața, 160 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Cluj şi Bihor au efectuat 64 de percheziţii în judeţele Alba (59), Mureş (3), Cluj (1) şi Bihor (1), la domicilii şi la sediile unor societăţi comerciale.Au fost găsite și indisponibilizate mai multe dispozitive artizanale de căutare a aurului, saci cu steril pregătit pentru prelucrare și aproximativ 1,5 kilograme aur. ”În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare. Acestea ar fi sustras, prelucrat şi comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanţii, fără returnarea sumelor de bani împrumutate. Poliţiştii vor pune în executare 48 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

Cenusa-Marin-700x802 Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite instrumente folosite în extragerea aurului, zăcământ din care se extrăgea aurul, dar și obiecte folosite pentru căutarea lui, unelte și detectoare de metale. În urma activităților de cercetare efectuate de polițiști, până în prezent s-a confiscat cantitatea de peste 1, 5 kg de aur.Se pare că aceștia exploatau acest zăcământ, extrăgeau aurul și îl introduceau în circuitul economic prin valorificare, fie la bijuterii, fie la case de amanet”- a confirmat IPJ Alba.

Printre cei anchetati  se numara si consilierul PMP Marin Cenusa,  bulibasa tiganilor din Gura Rosii, precum si nepotii primarului din Rosia Montana.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top