TOP 5 proiecte pentru casă de care să te ocupi vara asta

0

 

Te-ai gândit să aduci câteva schimbări locuinței tale, însă nu știi ce amenajări să pui pe lista ta anul acesta? Află că vara îți vine în ajutor, iar temperaturile ridicate sunt de partea ta dacă visezi să te încumeți la renovări serioase, mai ales când este vorba de curte și grădină, spațiul care îți oferă liniște și relaxare. Ca orice bun gospodar, poți să evaluezi stricăciunile provocate de sezonul rece care a trecut, dar și să te concentrezi pe proiecte de viitor ce îți pot asigura un confort mai mare. Sezonul acesta vine cu energie și multe idei briliante!

Iată câteva idei de proiecte pentru casa ta:

  1. Încălzirea/ răcirea eficientă a casei

Pentru o distribuire optimă a căldurii și a aerului rece, nu te limita la o singură suprafață. Pot fi utilizați inclusiv pereții și tavanul. De regulă, cu cât vor fi încălzite mai multe suprafețe într-o clădire, cu atât mai redusă va fi temperatura de alimentare în cazul încălzirii. Utilizarea unui sistem de răcire/încălzire prin perete este recomandat atât ca sistem unic, cât și suplimentar. În cazul în care îți dorești să faci o schimbare sau să investești în sistemul casei tale, consultă un specialist, care te va ajuta să alegi varianta cea mai bună pentru locuință și te va îndruma către materialele necesare pentru a efectua lucrarea. Pentru modificări ale țevilor, în tencuiala peretelui vei avea nevoie de reducții sudabile, utilizate de regulă în instalații de distribuire a căldurii, transport gaze, etc. Intră pe site și vezi oferta pentru reductiile sudabile, dar și alte elemente necesare lucrării.

  1. Investeste în canalizare și în sistemul de drenare

După cum știi deja, sistemul de canalizare are rolul de a colecta apele reziduale și pe cele menajere dintr-o locuință. Pentru cei care sunt nevoiți să instaleze un sistem de canalizare propriu, lista avantajelor este mai importantă decât cea cu neajunsuri. În principal, pentru construirea unui sistem de canalizare se angajează o firmă specializată, însă poți achiziționa materialele necesare (țevi, robinete, fitinguri pentru sudura, etc.), apoi să pui în plan executarea lucrării, respectand un plan al instalațiilor.

 

  1. Construirea sau extinderea terasei

Acesta este un proiect într-adevar creativ și interesant! Terasa trebuie să reflecte stilul casei, cromatica și gusturile proprii. Alege mobilierul și decorațiunile în funcție de rolul pe care vrei să i-l atribui. Atunci când dorești amenajarea unei terase, începe cu planul și decorul de la pardoseală. Aceasta reprezintă elementul care va atrage prima dată atenția. Este recomandat să alegi un parchet special conceput pentru exterior, astfel vei evita deteriorarea lui într-un timp foarte scurt și umflarea acestuia din cauza absorbției de apă. Pentru o terasă mai sigură alege un lemn atragător dar și durabil pentru podele, trepte și balustradă.

 

  1. Repararea și organizarea aleilor și a curții

Aleile de gradina și-au depășit de mult timp rolul funcțional și, grație diversității de materiale disponibile pe piață și ideilor de design, ele au devenit niște elemente decorative care pot aduce un plus de frumusețe curții și grădinii tale. În funcție de preferințe, poți decora grădina cu alei din scânduri de lemn, pentru un aspect mai rustic sau poți folosi pietriș și dale colorate, pentru un stil clasic și simplu. Jonglează printre flori, intervenind cu elemente precum corpuri de iluminat sau pavele colorate, care vor oferi un aer modern și jucăuș.

 

  1. Aplică idei creative pentru ferestre

Orice casă devine mai primitoare atunci când ferestrele sale sunt accesorizate cu perdele și draperii. O schimbare de stil este mereu bine venită, mai ales când putem jongla cu ceea ce avem deja, fără să facem mari investiții. Anul acesta se poartă draperiile lungi, pe care le poti înnoda la jumatate pentru a emana mai multă eleganță, sau poți alege niste draperii scurte, reglabile, în mai multe culori. Creativitatea își spune cuvântul când vine vorba de accesorii, așa că folosește-le pentru a da un plus ferestrelor tale și, în același timp, pentru a încălzi atmosfera din încăpere.

 

Există numeroase trucuri și idei pentru a-ți îmbunătăți atât funcționalitățile interioare ale casei cât și aspectul exterior, care ține de design. Tot ce trebuie să faci este să stabilești prioritățile, să îți folosești creativitatea pentru a crea un loc de refugiu și un spațiu de relaxare alături de familie, în care să îți petreci timpul liber cu drag.

 

 

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top