Top 5 piese auto pe care românii le cumpară de la dezmembrări

0

 

Atunci când vine vorba despre repararea mașinilor, de multe ori, românii aleg să cumpere piesele din parcurile de dezmembrări auto. Motivele sunt numeroase, însă principalele criterii pentru care șoferii preferă serviciile oferite de dezmembrările auto în defavoarea cumpărării pieselor noi sunt legate, în primul rând de timpul redus de așteptare după o anumită componentă și de prețul scăzut.

Descoperă și tu care sunt cele mai cumpărate piese auto din parcurile destinate dezmembrărilor!

  1. Bara de protecție din partea de față a mașinii

În general, în cazul accidentelor ușoare sau a lipsei de experiență în ceea ce privește parcarea în locuri relativ înguste, bara din față este cel mai adesea lovită sau avariată, aflându-se printre primele componente care se schimbă periodic. Prețurile pentru o astfel de piesă sunt destul de ridicate, mai ales atunci când vine vorba de branduri foarte comercializate sau de modele recent apărute. Din acest motiv, majoritatea oamenilor optează pentru achițizionarea unor componente prin serviciile de dezmembrari, pentru că pot verifica imediat dacă este modelul pe care îl caută și în plus, pot plăti, uneori, chiar jumătate din prețul unui produs nou comandat.

  1. Anvelopele

Pe locul doi în top se află anvelopele. De regulă, șoferii sunt destul de precauți și își reînnoiesc cauciucurile la perioade scurte de timp, adaptându-le condițiilor climatice și restricțiilor de circulație impuse.

În cazul unui accident grav, în urma căruia caroseria mașinii este deteriorată sau chiar distrusă, persoanele care apelează la serviciile de dezmembrări pentru a-și recupera o parte din banii investiți în automobil, nu își revendică anumite piese ce rămân neafectate, cum ar fi cauciucurile. Dacă dorești să îți reînnoiești anvelopele, accesând acest site vei găsi o gamă variată de produse, în condiții optime de funcționare și la un preț destul de bun, pentru a-ți echipa corespunzător mașina pentru o nouă aventură sau pentru perioada concediului.

  1. Farurile

O altă componentă destul de des căutată în parcurile de dezmembrări este reprezentată de farurile auto. Aceste piese sunt printre primele afectate în cazul unui accident, iar prețul lor, la fel ca în cazul barelor este unul destul de scump. În plus, farurile se numără printre piesele auto care nu rezistă testului trecerii timpului, întrucât au tendința de a își schimba transparența și intensitatea gradului de iluminare în condițiile expunerii la temperaturi nefavorabile ce conduc la mătuirea acestora.

  1. Parbrizul

Parbrizul este una dintre cele mai fragile și sensibile componente ale unui autovehicul, deoarece se poate fisura și sparge destul de rapid. Chiar și atunci când, circulând cu o viteză redusă, o parte din suprafața carosabilă ricoșează în parbriz, acesta se poate crăpa sau chiar se poate distruge în bucățele mici ce nu mai pot fi reasamblate. Uneori, o simplă zgârietură poate produce o fisură uriașă, impiedicând astfel vizibilitatea șoferilor. La fel ca în cazul celorlalte componente, și aceasta are un preț destul de mare ce poate diferi în funcție de actualitatea modelului de mașină. Din acest motiv, majoritatea șoferilor aleg cumpărarea parbrizelor din parcurile de dezmembrări.

  1. Ambreiajul

În ceea ce priveste partea mecanica, ambreiajul este piesa auto care se poate defecta cel mai rapid, din cauza utilizării necorespunzătoare. Mai ales în cazul șoferilor fără prea multă experiență, acționarea greșită în mod repetat a pedalei de ambreiaj la schimbarea treptelor de viteză poate afecta foarte mult sistemul de funcționarea al mașinilor. Un alt factor sesizabil în cazul autovehiculelor manuale care determină criptarea funcției ambreiajului este traficul urban, ce presupune repetate opriri și porniri, dar și schimbarea constantă a treptelor de viteză.

Acestea sunt cele mai achiziționate componente auto pe care șoferii preferă să le obțină de la serviciile de dezmembrări, în defavoare cumpărării direct de la reprezentanța vehiculului respectiv.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top