Țeapa țepelor prin metoda ”accidentul”

0

bani1O vârstnică din Alba Iulia a fost înșelată prin metoda „accidentul” cu suma de 80.000 de lei. Polițiștii fac cercetări pentru identificarea autorului și atrag din nou atenția, cu privire acest mod de operare.

În fapt, la data de 06.02.2015, în jurul orelor 18:00,  Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 83 de ani, din Alba Iulia cu privire la faptul că în dimineața aceleiași zile, a fost înșelată cu suma de 80.000 lei.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că în jurul orelor 09,00, femeia a fost apelată de un bărbat care s-a recomandat avocatul fiului său și care i-a spus că acesta a provocat un accident în urma căruia două fetițe au fost rănite grav, cerându-i totodată suma de 100.000 lei care ar fi reprezentat pretențiile părinților victimelor pentru a nu depune plângere la poliție.

Femeia a fost de acord să plătească banii, iar la locuința sa, s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat suma de 80.000 lei.

Câteva ore mai târziu femeia și-a dat seama că a fost înșelată și a anunțat poliția.

Polițiștii din Alba Iulia continuă cercetările in vederea identificării  autorului infracțiunii de înșelăciune și a eventualilor complici, pentru tragerea lor la răspundere penală și recuperarea prejudiciului.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba revine cu recomandări menite a-i feri pe cetățeni să devină victimele infracțiunii de înșelăciune prin metoda accidentul:

 

  • Nu dați și nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute;
  • În caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești în acest sens sau prin societățile de asigurări; Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.
  • În conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este de obicei anunțat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informația înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde vreo acțiune.
  • Sesizați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112, ori de câte ori aveți suspiciuni cu privire la faptul că ați putea fi următoarea victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.
  • Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, articolele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează.
Distribuie

Lasă un comentariu

Top