Statul român a respins prelungirea licenței de exploatare a companiei RMGC la Roșia Montană.

0

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a anunțat joi seară că nu va prelungi licența de exploatare la Roșia Montană, deținută de compania Roșia Montană Gold Corporation, în care firma Gabriel Resources este acționar majoritar.

Urmare a evaluarii documentațiilor depuse în temeiul art. 20 din Legea minelor 85/2003, de către societatea Roșia Montană Gold Corporation SA și a corespondenței purtate în aceasta perioadă, Agenția Națională pentru Resurse Minerale hotărăște să nu prelungească valabilitatea licenței de concesiune pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană”, a transmis ANRM.

Comunicatul Agenției a fost transmis chiar pe 20 iunie, ziua în care a expirat licența de exploatare a aurului și argintul de la Roșia Montană.

Deținătorul Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), controlat de Gabriel Resources, a pierdut în martie arbitrajul internațional în care solicitase României despăgubiri de miliarde de dolari tocmai invocând blocarea abuzivă a derulării proiectului minier. 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top