Săli de nunți "teleportate" profitabil pe malul Mureșului

1

IMG_1473 Șirul de falsuri și ilegalităti care au fost făcute de un personaj celebru aflat în afaceri cu terenuri, trage un semnal grav de alarmă asupra modului în care autoritățile statului își fac datoria.

http://monitorulab.ro/cataracta-autoritatilor-locale/

Într-un material anterior vă prezentam un exemplu clar de sfidare și încălcare a legii din partea unui om de afaceri care a reușit să construiască pe un teren ce nu-i aparține două imobile în care organizează în mod oficial petreceri și nunți.

Chiar dacă nu a avut vreodată o autorizație din partea vreunei instituții publice ne întrebăm cum în aproape zece ani de zile a trecut cu brio de toate controalele care s-au perindat în locația cu pricina.

Afacerile par să fi mers atât de bine încât organele de control au renunțat să mai ceară afaceristului intrarea în legalitate. Chiar dacă se vroia intrarea în legalitate, acest lucru era mai mult decât imposibil. Toate autoritățile au trecut cu vederea falsurile grosolane. Şi inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii ar fi trebuit să descopere contravenția, însă aparențele arată că au devenit parteneri … prin omisiune.

Demolarea imobilelor singura alternativă  

Ce sancţiuni prevede legea nr. 50: în primul rând, o amendă între 1.000 şi 10.000 de lei. Apoi, se poate merge chiar până la demolare. „Odată cu aplicarea amenzii pentru contravenţiile prevazute la art. 26 alin. (1) lit. a) si b) se dispune oprirea executării lucrărilor, precum şi, după caz, luarea măsurilor de încadrare a acestora în prevederile autorizaţiei sau de desfiinţare a lucrărilor executate fără autorizaţie ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, într-un termen stabilit în procesul-verbal de constatare a contravenţiei”, spune legislația.

documente Margareta  Cu călușul în gură, inspectorii  din  construcții se pare că mergeau  în  locațiile cu pricina, iar în documente construcțiile se aflau în altă  parte ( foto documente ). Ex. Pentru a prezenta minim de documentație, beneficiarul arăta autorităților un amplasament paralel în suprafață totală de 1200 mp conform CF nr. 33377 în suprafată de 1000 de mp și CF nr 506cu nr. top 228/4/1 în suprafață de 200 mp . De menționat ar fi că pe cele două loturi se află un hotel cu parcare , o casă de locuit cu anexe , două săli de nunți cu anexele aferente.

Cele două săli de nunți ”Margareta” respectiv ”Raisa” se află în documente pe strada Regimentul V Vânători iar în realitate acestea sunt amplasate exact pe malul râului Mureș, locație care încalcă grosolan și abuziv legea apelor 107/96 (http://lege5.ro/Gratuit/ge3demru/legea-apelor-nr-107-1996 )schita sali

Lucrurile par să fie destul de clare atât pentru beneficiar dar și pentru cei care au închis ochii anii buni de zile. În jurul acestui caz s-a clădit mitul ilegalităților și al protecțiilor personale în fucție de interese.

Accesul interzis pescarilor aflați pe marginea râului Mureș, o altă stradă a domeniului public închisă pentru uz personal și zeci de terenuri, unele dobândite abuziv,  sunt probabil doar câteva atuuri pe care influentul afacerist le folosește pentru intimidare și aroganță de baron ajuns. Nu suntem în măsură să judecăm averea domniei sale, însă am dori,  să reușim să tragem un semnal de alarmă asupra abuzurilor evidente pe care acesta le face folosind de multe ori amenințările.

fefacut berze Să construiești două săli de nunți fără nici o autorizație, să iei bani grei celor care își doresc o seară de poveste iar cu aroganță să pretinzi că în realitate acolo sunt două saivane ale unei ” Stâni Ecologice ”  este mult prea mult chiar și pentru un afacerist lacom.

Distribuie

Un comentariu

  1. da asa e …de unde naiba are oancea atata teren tot digul ce margineste muresul si jumatate din mures este al lul pe o distanta de cativa km …dor nu so nascut el cu atata teren …o falsificat acte si o furat statul …altii nau unde sasi faca o coliba sa stea si el detine atata teren… nu este lege

Lasă un comentariu

Top