PSD lansează un etern candidat în lupta pentru Sebeș

0

În cadrul unei conferințe de presă organizate ieri la sediul PSD Alba, președintele Ioan Dârzu a ținut să își prezinte noua “achiziție” cu care speră că va recâștiga Municipiul Sebeș. În încercarea de a mai băga ceva sânge nou în instalație, imaginea unui tânăr energic și plin de planuri s-a potrivit perfect. Poate dacă acest tânăr, energic politician nu ar fi ajuns deja la o performanță la care alți politicieni au ajuns abia după 15-20 de ani de așa zisă activitate politică. Respectiv să schimbe vreo 2-3 partide, după ce a mai și bătut pe la ușa altor câteva formațiuni.

Fostul PNL-ist, trecut prin barca PRU Alba și primit cu brațele deschise în PSD a declarat că își dorește ca la Sebeș să nu se mai cheltuiască iresponsabil, dând exemplul florilor și festivalurilor. De altfel, acesta este primul candidat care a susținut că va renunța total la festivaluri și petreceri pe bani publici (spre deosebire de el, la doar 10 minute distanță, un alt candidat PSD la o altă primărie susținea că manifestările culturale locale sunt de dorit pentru promovarea tinerelor talente locale?!). Ba chiar și la flori a fost la un milimetru să renunțe, însă totuși a fost “salvat” de președintele Dârzu care i-a suflat pe sub mască, exact la ca școală, că sebeșenii merită flori, însă de la producătorii locali.

Candidatu’ și spitalu’

Deși a fost greu să transformi galbenul în roșu și să îl mai faci să și strălucească (sic pentru cunoscători), întreaga prezentare a fost la cele mai rezonabile cote: un tânăr politician, de departe mult mai activ decât jumătate dintre toți politicienii din județul Alba, alături de o echipă ce pare destul de bine închegată, susținută de ochii lumii și de dinozaurii din PSD Alba, respectiv PSD Sebeș.

Promisiuni? La greu. Culmea, încă un candidat de la Sebeș care promite același lucru: un spital. Desigur, cu alte cuvinte și într-o altă lumină, cam la fel cum se întâmpla și când își anunța candidatura din partea PRU Alba. Doar că atunci anunța ca are lângă el peste 50 de membri care au plecat din PNL, iar dintre ei se pare că vreo 10-15 s-au pierdut între timp (2016-2020) pe drum (ieri declara că are peste 40 de membri care l-au urmat și au intrat alături de el în PSD).

Altfel, Radu Cristian a promis că va lupta pentru “drumuri, școală și un spital în care să călcăm cu încredere. O infrastructură pusă la punct care să aducă un confort al vieții pentru cei care trăiesc aici, la Sebeș”.

“Sudurile” au cedat de la prima întâlnire!

Deși au fost primiți cu brațele deschise în PSD Alba, echipa de tineri pribegi ai lui Radu Cristian se pare că vor avea parte de o surpriză pe care cu siguranță nu au luat-o în seamă: lista de partid! Astfel, întrebat care va fi lista de consilieri cu care tânărul candidat își propune să spargă reduta liberală, răspunsul a fost bulibășit de cei doi lideri social democrați.

Radu Cristian își dorește o listă alcătuită numai din tineri pentru candidatura sa, gândindu-se probabil la promisiunile făcute celor care îl tot urmează pe traseul său politic: “În acest moment avem o listă și vă pot spune doar că va fi o echipă foarte tânără”. Radu Cristian s-a ferit să spună dacă va accepta sau nu în lista lui vechii membri PSD, cum ar fi de exemplu fostul primar Dăncilă, cu care în trecut a avut mai multe divergențe când erau în tabere opuse.

La aceeași întrebare, Ioan Dârzu s-a grăbit să îl completeze și să spună public că din lista lui Radu Cristian vor face parte nu numai vechii membri PSD, ci și o parte dintre nou veniții sosiți din PRO România. Se prea poate ca lista de candidați ai PSD pentru Sebeș să fie cea mai lungă și, premieră, să conțină în ea atât consilieri ai “puterii”, cât și ai “opoziției”, culmea sub aceeași siglă de partid: PSD.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top