PRIMARUL SEBESEȘULUI SE ADRESEAZĂ ANGAJAȚILOR KRONOSPAN

0

     dancila alexandru      Stimați angajați,

 

În ultimele două luni, orașul nostru a fost măcinat de tensiuni interne generate de valurile de proteste. S-a creat un climat deopotrivă dezavantajos: atât pentru cele două părți implicate (organizațiile de mediu si Kronospan), cât și pentru comunitatea locală. Am certitudinea și încrederea că interesul nostru comun, al tuturor, este să oprim acest tumult intern și să găsim cea mai bună și corectă soluție pentru orașul nostru.

 

Așa cum știți, Primăria Sebeș a susținut și susține investițiile în zonă. Este o strategie obligatorie pentru orice oraș care își dorește să se dezvolte, să crească prin forțe proprii și să asigure cetățenilor șansa la un trai decent. Acestea nu trebuie făcute însă cu orice preț, ci responsabil, legal și cu grijă față de mediu, oameni și normele aferente fiecărui domeniu de activitate.

 

De aceea, preocuparea noastră constantă a fost de a urmări în permanență și cu atenție activitatea și planurile investiționale ale tuturor companiilor cu sediu local, inclusiv Kronospan. Ori de câte ori au apărut nereguli, acestea au fost sancționate, așa cum nu am ezitat să sprijim proiectele care îndeplineau  toate cerințele legale obligatorii. În acest sens, Primăria Sebeș are contact direct cu toate instituțiile abilitate ale statului pentru a asigura calitatea aerului în Sebeș.

 

În ceea ce privește Kronospan, analiza noastră asupra situației confirmă faptul că au fost urmați toți pașii solicitați de legislatie în procedura de obținere a autorizației de construire și funcționare și că toate normele de mediu sunt respecte de companie.

 

Primăria a făcut o serie de demersuri către instituțiile statului pentru a rezolva câteva probleme majore: o cartografiere a situației privind calitatea aerului și protecția mediului în Sebeș, precum și un studiu asupra stării de sănătate a cetățenilor. Aceste cartografieri, precum și concluziile dezbaterilor publice care vor fi organizate în viitorul imediat de către Primăria Sebeș vor sta la baza deciziilor care se impun la nivel de municipiu pentru a se asigura protecția cetățenilor, principalul nostru interes.  Aceștia vor fi constant informați cu privire la evoluția proiectului și măsurile care se vor lua în fiecare fază.

 

Până atunci însă, orice fel de proteste, orice acumulare de tensiune internă și orice conflict nu vor face decât să amplifice starea de fapt existentă. Acestea nu sunt o soluție și nu reprezintă o rezolvare a problemei cu care ne confruntăm în această perioadă. Apelez la buna dumneavoastră înțelegere pentru ca, împreună, să depășim această perioadă, fără impedimente.

 

Primarul Municiupiului Sebeș,

Adrian Alexandru Dăncilă

Distribuie

Lasă un comentariu

Top