Premierul Nicolae Ciucă, prezent la Târgul de învățământ profesional, de la Colegiul Național” Horea, Cloșca și Crișan” Din Alba Iulia

0

Premierul României Nicolae Ciucă, a efectuat joi, o vizită de lucru în județul Alba.

În cadrul vizitei în județul Alba, premierul a vizitat compania specializată în prelucrarea cărnii de pui – Transavia, compania producătoare e componente şi subansamble pentru autoturismele Mercedes-Benz – Star Assembly din Sebeș.

Acesta s-a întâlnit și cu Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Nicolae Ciucă a fost prezent și în mijlocul elevilor de la Colegiul Național” Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, unde a participat la Târgul de învățământ profesional, activitate care se desfășoară în aceste zile, în cadrul unității de învățământ.

„Salut inițiativa autorităților locale din Alba de a crea puntea necesară între educație și piața forței de muncă și de a-i ajuta pe tineri să-și aleagă meseria potrivită.

Implicarea mediului de afaceri în acest proiect este un gest de responsabilitate socială și o abordare pe termen lung care oferă sustenabilitate dezvoltării afacerilor, prin contribuția la formarea viitorilor profesioniști„, a fost mesajul transmis de către premier, prin intermediul paginii de socializare a Guvernului României.

Târgul Ofertelor Educaționale și-a deschis astăzi porțile pentru elevii școlilor gimnaziale din județul Alba, dar şi pentru părinţii acestora. Evenimentul se desfășoară în perioada 11-12 mai 2022, la Sala de sport a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia și are ca scop promovare a ofertei educaționale din judeţul nostru din domeniul tehnologic.

Această acțiune reprezintă etapa de explorare a ofertei educaționale precum și a oportunităților din piața muncii din județul Alba. La acest târg, operatorii economici își prezintă specificul meseriilor, prin standuri interactive ale companiilor, iar unitățile de învățământ prezintă oferta de școlarizare atât la învăţământ profesional clasic, cât și la dual.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top