Percheziții la MAFIA LEMNULUI : Directorul DSP Alba , Alexandru Sinea reținut 24 de ore. Mai multe persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual și tăiere, fără drept, de arbori.

1

Marți dimineața, polițiștii din Alba, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 9 percheziții la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual și tăiere, fără drept, de arbori.

La data de 12 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat 9 percheziții, toate în județul Alba, la domiciliile a 8 persoane bănuite de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual și tăiere, fără drept, de arbori și la sediul unei societăți comerciale, administrată de către una dintre persoanele bănuite.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2013-2015, 7 dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, având calitatea de angajați ai unui ocol silvic de stat, din județul Alba, ar fi creat un mecanism financiar și ar fi atribuit unei persoane juridice al cărei administrator era ce-a de-a 8-a persoană cercetată, masă lemnoasă, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii și valorificării de material lemnos, cu scopul însușirii de valori din patrimoniul ocolului silvic. Surse neoficiale spun că firma implicată în această tranzacție aparține directorului DSP , Alexandru Sinea.

Poliţiştii au realizat deja primele reţineri în acest dosar. Printre cei reţinuţi pentru 24 de ore se află şi directorul DSP Alba, Alexandru Sinea , care, înainte de a ajunge în această funcţie, a derulat afaceri în domeniul exploatării şi comerţului cu lemn. Firma acestuia, ”Sinalex” SRL apare la registrul comerţului ca fiind radiată din 2015.

Polițiștii au pus în executare 8 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Distribuie

Un comentariu

  1. elector turmentat în

    A se vedea salariul patit de stat al directorului DSP Alba ! publicat in ziarul Unirea !
    bugerar ! deci platit din impozitele dumneavoastra , a contribuabililor .
    Nici cu inginerii platiti de ocolul silvic (tot bugetari ) nu mi-e rusine !

Lasă un comentariu

Top