O femeie din Alba, aflată în carantină, a plecat de acasă, tocmai în Mureș. A fost deschis un dosar penal

0

O persoană din județul Alba, care se afla în carantină timp de 14 zile, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a părăsit domiciliul unde trebuia să stea izolată, fiind găsită după aceea de polițiști, în județul Mureș. În acest caz oamenii legii, au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

“În supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat la data de 19 octombrie 2020 dosarul penal cu nr. 2651/P/2020, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că: În data de 14 octombrie 2020, organele de poliţie au constatat că o persoană de sex feminin nu se afla la adresa de domiciliu din municipiul Alba Iulia, unde era carantinată ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS-CoV-2, fiind ulterior identificată pe raza unui sat din judeţul Mureş.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arata în comunicatul transmis de către reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top