Naționala României de fotbal, ratează calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022

0

Naționala de fotbal a României, a ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022, care se va desfășura în Qatar.

România nu s – a mai calificat la un turneu final, de 23 de ani. E pentru prima oară în istorie când ratăm prezența la 6 Mondiale consecutive (2002, 2006, 2010, 2014, 2018, 2022).

Și cum ne – am obișnuit, de câteva campanii de calificare încoace, iubitorii fotbalului din România, vor privi încă un turneu final la TV.

România a câștigat duminică seară, cu scorul de 2 – 0, pe terenul celor din Liechtenstein, prin reușitele lui Dennis Man (min 8) și Nicușor Bancu (min 87), într – o partidă fără istoric, cu multe ocazii de poartă, ratate de ²tricolori².

În minutul 34 al partidei de la Vaduz, Nicușor Stanciu, a ratat un penalty, șutul fotbalistului albaiulian ducându – se pe lângă poartă.

Echipa României, a încheiat grupa J a preliminarilor, pe locul 3, cu un total de 17 puncte, o poziție care din păcate nu duce la baraj.

Germania s – a calificat de pe primul loc din grupă, nemții având 9 victorii și 1 înfrângere, acumulând în total de 21 puncte.

La barajul pentru Campionatul Mondial, s – a calificat naționala Macedoniei de Nord, formație care a trecut cu scorul de 3 – 1, de reprezentativa Islandei, echipă cu care România, a remizat joi, pe teren propriu, scor 0 – 0.

Am crezut într – o minune la Skopje, dar nu a fost să fie. Macedonenii au deschis scorul, exact în momentul în care și România, făcea același lucru la Vaduz.

În minutul 54, islandezii egalează și toată România, crede că minunea poate să aibă loc.

Doar 11 minute, s – au bucurat românii de golul egalizator al nordicilor, jucătorii din Macedonia de Nord, preluând din nou conducerea pe tabela de marcaj.

Cu patru minute înainte de final, macedonenii au mai înscris odată, pecetluind definitiv speranțele României, pentru calificarea la baraj.

Rămânem la campionatul nostru, cel de toate zilele, cu scandaluri, greșeli de arbitraj, aranjamente și antrenori schimbați după bunul plac al patronilor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top