Miercuri, 21:45 Irlanda de Nord – România, în Liga Națiunilor. Obligatoriu victorie pe pământ englez

0

Naționala României, va întâlni, miercuri, cu începere de la ora 21.45, pe stadionul „Windsor Park” din Belfast, naționala Irlandei de Nord, în ultimul meci din Grupa B a Ligii Națiunilor.

În Liga Națiunilor, România a înregistra o victorie, un egal și două înfrângeri.

Duminică, naționala condusă de Mirel Rădoi, trebuia să întâlnească naționala Norvegiei, dar meciul a fost anulat, după ce un jucător nordic, a fost depistat pozitiv cu COVID – 19, iar delegația Norvegiei nu au fost lăsați să zboare spre România.

România este obligată să câștige pentru a nu risca absolut deloc retrogradarea în Liga C și pentru a ajunge în urnă a doua valorică la tragerea la sorți pentru CM 2022 din Qatar, dacă Serbia învinge Rusia.

” Tricolorii” au nevoie de un rezultat pozitiv la Belfast pentru a scăpa de emoțiile retrogradării. Cu o victorie, Irlanda de Nord poate urca pe locul trei, iar România ar reveni în Liga C, acolo unde a mai evoluat și în precedenta ediție a UEFA Nations League.

În cazul unui rezultat pozitiv la Belfast, România ar rămâne pe locul trei și sunt șanse să urce chiar pe poziția a doua, dacă meciurile Norvegiei din Nations League vor fi anulate, UEFA urmând să dea un verdict în cursul zilei de astăzi.

Dacă România va obține cele trei puncte cu Norvegia la “masă verde”, Irlanda de Nord va încheia pe ultima poziție indiferent de rezultatul meciului de la Belfast. În caz contrar, dacă tricolorii pierd meciul prin posibila tragere la sorți solicitată de norvegieni, partida va fi una decisivă pentru evitarea retrogradării în Liga C.

Meciul din această seară, se va disputa cu suporteri în tribune, 1000 de spectatori vor asista pe stadion, la această partidă.

În tur, România a încheiat la egalitate pe Arena Națională, scor 1-1, cu Irlanda de Nord, după un gol al oaspeților marcat în minutul 86. Pentru tricolori a marcat George Pușcaș, în minutul 25.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top