Mesajul primarului Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, cu ocazia Zilei Internaționale A Romilor

0

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a transmis, joi, un mesaj de Ziua Internaţională a Romilor.

În mesajul său, edilul urbei albaiuliene, promite o serie de investiții în cartierul de locuințe Gheorghe Șincai, din municipiu, printre care se se vor număra un centru multifuncțional cu acoperiș verde, blocuri de locuințe sociale, zone verzi, un teren de sport și un spațiu de joacă.

„Au talent și se încăpățânează să păstreze și să ducă mai departe meserii aproape uitate. Au muzică în sânge și pasiunea pentru viață în priviri.

Astăzi este Ziua Internațională a Romilor, ziua în care sărbătorim cultura acestei etnii, atât de oprimată de-a lungul secolelor.

În această zi trebuie să ne gândim la cei care locuiesc printre noi, care ne sunt vecini, prieteni sau chiar rude, dar mai mult, astăzi trebuie să ne gândim la problemele lor și la modul în care putem să îi ajutăm să aibă condiții normale de viață.

Mai mult decât o sărbătoare stabilită oficial, cred că ziua de azi ar trebui să fie un exemplu perfect de comuniune în comunitate, de integrare de la sine înțeleasă, organică, nu forțată prin documente şi strategii.

Administrația pe care cu onoare o reprezint va demară în acest sens investițiile în cartierul Gheorghe Șincai, cu finanțare din fonduri nerambursabile, în valoare de 7.000.000 de euro, prin care se vor construi un centru multifuncțional cu acoperiș verde, blocuri de locuințe sociale, zone verzi, un teren de sport și un spațiu de joacă.

Tot prin acest proiect va fi realizată infrastructura rutieră necesară și supravegherea video a zonei. De asemenea, vom începe parcelarea terenurilor de sub casele din zona Gheorghe Șincai, în vederea vânzării sau concesionării către cei care locuiesc în ele.”, a transmis, joi, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top