Manuscrise ale parintelui Arsenie Boca la Ierusalim!

0

iosif gligorRecent am avut ocazia sa vizitez Israelul, Palestina, Egiptul si Iordania, pana la granita cu Arabia Saudita.M-am bucurat  sa ajung la locurile sfinte din Nazaret, Betleem, Ierusalim, Cana Galilei, Gradina Ghetsimani, Raul Iordan sau Marea Moarta. In Ierusalim am fost insotit de parintele David Pristaru (vezi foto), preot la Biserica Orodoxa din Ierusalim care, in semn de pretuire, a venit cu sotia si cei trei copii. Dupa ce am parcurs impreuna Drumul Crucii, de la inchisoarea unde a fost inchis Isus, pe Via Dolorosa, pana la Crucea de pe Golgota, Lespedea Ungerii si Mormantul lui Isus si ne-am inchinat la Ieselea din Betleem unde s-a nascut Mantuitorul, am avut bucuria sa vizitam si Gradina Ghetsimani. Aici am avut parte de o nemasurata fericire (preotul David a spus binecuvantare):preotul de origine romana, aflat in slujire, la Mormantul Maici Domnului , de aproape 40 de ani, Anatolie Dumitrascu, ne-a dat voie sa intram printre maslinii unde se ruga Isus si sa-i imbratisam. Printr-o mare marinimie, rar intalnita, ne-a dat voie sa rupem cateva crengute din maslinii vechi de 2000 de ani, din Gradina Ghetsimani! Nici nu stiu cum sa-i multumesc?! Un gest marinimos a facut si preotul David Pristaru care, mi-a dezvaluit, in premiera, un lucru foarte important pentru credinciosi. ,,Iosif, am la mine, spre pastrare, doua plicuri cu manuscrise ale parintelui Arsenie Boca. Parintele a spus, cu limba de moarte, ca nu vrea ca aceste manuscrise sa fie copiate, fotografiate sau xeroxate de nimeni. M-am gandit sa ii rog pe cei de la Manastirea din Silivasu de Sus, unde se afla mormantul parintelui Arsenie Boca, sa facem un mic muzeu si sa le expunem acolo. Sunt rugaciuni, indemnuri bisericesti si diverse scrieri catre credinciosi” -mi s-a confesat preotul David Pristaru. Recunosc ca parintele mi-a spus mult mai multe dar, doar atat am primit permisiunea sa fac public. Oricum, sunt profund indatorat si recunoscator! Dumnezeu chiar m-a ajutat! Multumesc Doamne!

iosif gligor 1

Crucea de pe Golgota.

 

 

 

 

 

 

 

iosif gligor 2

Ieselea din Betleem, locul unde s-a nascut Isus

 

 

 

 

iosif gligor 3Gradina Ghetsimani.

 

 

 

 

 

iosif gligor 4 Cu parintele David Pristaru, langa stalpul de la intrarea in Mormantul Sfant, Ierusalim, despicat de fulger.

 

 

 

 

 

 

 

iosif gligor 5

In Gradina Ghetsimani, langa masilinii printre care se ruga Isus

 

 

 

 

 

 

 

iosif gligor 6Icoana Maicii Domnului, langa Mormantul Maicii Domnuiui, despre care preotii spun ca este facatoare de minuni si reflecta cu adevarat, chipulul Maicii Domnului, asa cum era.

 

 

 

 

 

 

 

iosif gligor 7  Cu preotul de origine romana, Anatolie Dumitrascu, care slujeste la Mormantul Maicii Domnului de aproape 40 de ani, caruia nu avem cuvinte sa-i multumim pentru ca ne-a lasat sa ne rugam in Gradina Ghetsimani, acolo unde se ruga si Isus.

 

 

 

 

iosif gligor 8 Icoana Maicii Domnului, de la Mormantul Maicii Domnului. Preotii spun ca asa arata Maica Domnului.

 

 

 

 

 

 

 

iosif gligor 9  La mormantul lui Iosif, care se afla langa cel al Maici Domnului, in Gradina Ghetsimani.

 

 

 

 

 

 

 

iosif gligor 10   La Mormantul Maicii Domnului.

 

 

 

 

 

iosif gligor 11 Lumina Sfanta de la Mormantul lui Isus

 

 

 

 

 

iosif gligor 12  Piatra Ungerii, lespedea pe care a fost infasurat in giulgiu Isus, dupa ce a fost coborat de pe cruce.

 

 

 

 

 

 

 

IOSIF GLIGOR

Distribuie

Lasă un comentariu

Top