Lansare de carte la Sala Unirii din Alba Iulia: „Familia Chețianu în slujba bisericii și a națiunii române”

0

Sala Unirii din Alba Iulia, va găzdui sâmbătă, 15 ianuarie 2022 ora 11:00, lansarea cărții” Familia Chețianu în slujba bisericii și a națiunii române”, scrisă de istoricul Răzvan Mihai Neagu.

Cartea apărută la editura Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, tratează destinele membrilor familiei Chețianu, profund legate de Blaj și Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Personalități ale vieții culturale și politice precum Ambroziu Chețianu, avocații Augustin și Simion Chețianu sau Emil Chețianu, tot avocat și om politic au făcut ca numele Chețianu să devină unul dintre cele mai importante din Transilvania de la cumpăna secolelor XIX-XX.

Volumul va fi prezentat de către istoricul Tudor Roșu și Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale. Participarea fizică la eveniment este permisă în conformitate cu reglementările legale aflate în vigoare.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top