Ioan Dîrzu : Creșterea alocațiilor și pensiilor va fi prima măsură a PSD după demiterea guvernului Orban

0

Prima măsură a Partidului Social Democrat, după demiterea Guvernului Orban, va fi creșterea alocațiilor și pensiilor, deoarece în astfel de vremuri copiii și părinții noștri sunt cei care au mare nevoie de sprijin.

Liberalii demonstrează că nu-i interesează copiii, pensionarii şi nevoile lor! Ludovic Orban a anunţat că va ataca la Curtea Constituțională a României legea care obligă guvernul să plătească alocaţiile mărite imediat după respingerea ordonanței guvernului care amâna aplicarea legii. Atitudinea guvernului este expresia unei sfidări josnice pentru că instrumentul contestaţiei este folosit în interes politic, în defavoarea copiilor şi părinţilor din întreaga ţară.

Liderii PNL au acum timp şi bani doar pentru contractele ”grase”, făcute fără licitaţie sub acoperirea pandemiei şi pentru angajarea pilelor şi rudelor în funcţii bine plătite de stat.  Majorarea alocaţiilor şi a pensiilor îi încurcă. Atât de tare încât atacă legea alocaţiilor la CCR  şi au anunţat că nu vor majora pensiile cu 40%. Este evident că aveau bani şi pentru alocaţii şi pentru pensii dacă ar fi impozitat de la începutul anului pensiile speciale, prin Ordonanţă de Urgenţă şi dacă nu ar fi eliminat taxele şi impozitele impuse băncilor şi corporaţiilor din energie prin OUG 114.

Este total nejustificat refuzul de a majora pensiile cu 40% în condiţiile în care majorarea este prevăzută în Legea Bugetului de Stat, lege pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea. Aceste creșteri legitime s-ar duce tot în economia națională, ar consolida consumul și ar mai reduce starea de vulnerabilitate a acestor două categorii. Copiii sunt rezerva de aur a fiecărei țări, iar vârstnicilor le datorăm respect și recunoștință pentru toată contribuția adusă, în vremuri extrem de grele, la dezvoltarea României.

Dacă PNL nu va acorda respectul cuvenit copiilor și seniorilor, PSD va depune moțiune de cenzură și va îndeplini cu celeritate cele două obligații!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top