FOTO : Activitățile școlarilor în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun” la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

1

 un articol de : Dana Crainic

Dacă programul „Să știi mai multe, să fii mai bun” ar avea un caiet de impresii, elevii și profesorii Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia ar scrie „ O săptamână plină, o săptamână altfel!”.

În intervalul 23-27 octombrie, elevii împreună cu cadrele didactice au fost cuprinși  în activități culturale, sportive, civice sau artistice, inclusiv cu implicarea altor instituții de stat și private.

Încă din prima zi clasele pregătitoare alături de doamnele profesoare pentru învățământul primar Neamțu S., Pârvulescu A., Popa M., Orian M., au vizitat sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, sala de ședințe, unde pentru puțin timp au „ocupat” locul consilierilor, „luând” decizii importante, dar și sediul „Academia Doamnelor” avand ca obiectiv conștientizarea rolului important al instituțiilor municipiului.

Elevii claselor I și a II-a, coordonați de domnii învățători Țetc D., Țetc N., Săvencu M. și domnele profesoare pentru învățământul primar Mărginean A., David C., Danciu C., Anghel  A., Bihorean I.,  s-au întrecut în activități cultural-artistice, vizionare de filme educative la Cinema Colors Alba Iulia, drumeții, excursii tematice în orașele Târgu Mureș și  Sibiu.

„Drumul cărților”, „Pași siguri în viitor”, „Suportul cunoașterii” sau „Străbunii noștrii” , au fost câteva dintre activitățile desfășurate de către elevii claselor a III-a și doamnele profesoare pentru învățământul primar Barbu V., Magda R., Mailat A., în colaborare cu institutii de stat și private. Au fost vizitate:  „Elis pavaje”, „Pehart Tec Grup” Petrești, Muzeul de Științe ale Naturii Aiud și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Clasele a V-a și a VI-a îndrumate de doamnele profesoare Mureșan R., Pescaru R., Mateica D., au avut curiozitatea să cunoască modul în care se desfășoară activitatea la Stația de Ambulanță Alba Iulia, activitate specifică în cadrul proiectului „Măsuri de prim ajutor în caz de accidente”.

Promovând comportamente alimentare sănătoase adecvate sănătății fizice și psihice, elevii claselor a VI-a au vizitat Centrul de Epurare al Apei potabile Alba Iulia, activitate specifică proiectului „Măsuri de purificare a apei și combaterea factorilor poluanți”.

În îmbinarea sportului și a cunoașterii, elevii claselor liceale alături de profesorii coordonatori Muntean A.,Oprea M., Lăncranjan D., s-au implicat într-un joc interactiv de descoperire a edificilor din Cetatea Albă Carolina, joc pe echipe cu acordare de diplome la final.

Excursiile tematice nu au lipsit în această săptămână, elevii și profesorii claselor din gimnaziu și liceu au urmărit principalele obiective turistice din orașele Iași, Timișoara și Craiova.

Tot în cadrul acestei săptămâni, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, au demarat o actiune cu scopul informării elevilor și personalului didactic cu privire la capacitatea Jandarmeriei Alba de a garanta respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, la modul activ în care jandarmii se implică în viața de zi cu zi a cetățenilor. Copiii prezenți, sub îndrumarea doamnelor profesoare Oltean L. și Mureșan R., au asistat la exerciții demonstrative atractive executate de jandarmi și la prezentarea tehnicii din dotare.

Elevii de la LPS Alba Iulia, par să fi ținut cont de sloganul „Să știi mai multe, să fii mai bun”, dacă vorbim despre setea lor de cunoaștere și de experimentare a unor lecții ce sunt mai greu de dus la îndeplinire într-o zi obișnuită de școală, toate acestea desfășurându-se sub atenta îndrumare a directorilor institutiei de învățământ, doamna profesoara Todoran Simona și domnul profesor Marcu Nicușor.

 

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top