
Cum se desfășoară sacrificarea mieilor înainte de Paște : reguli, locații și măsuri de siguranță
Cum se desfășoară sacrificarea mieilor înainte de Paște: reguli, locații și măsuri de siguranță
Cum se desfășoară sacrificarea mieilor înainte de Paște: reguli, locații și măsuri de siguranță
DSVSA Alba : Sancțiuni aplicate în valoare de 104.400 lei în urma controalelor pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare
Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba au efectuat ample acțiuni de control la supermarketurile de pe raza județului pentru respectarea cerințelor prevăzute de legislație, astfel încât consumatorii să beneficieze de alimente sigure în perioada sărbătorilor de iarnă.
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba informează proprietarii de câini din exploatațiile nonprofesionale că, în perioada octombrie-decembrie 2024, medicii veterinari de liberă practică împuterniciți efectuează vaccinări antirabice exclusiv pentru câinii microcipati, conform deciziei Curții Constituționale din 31 ianuarie 2023 referitoare la modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 155/2001
Întâlnire regională de lucru, organizată în județul Alba, pe tematici din domeniul siguranței alimentelor de origine nonanimală
Restricții privind circulația animalelor în contextul apariției Pestei Micilor Rumegătoare la nivel național. Târgurile de animale din județul Alba au fost închise
Verificările au fost intensificate în contextul în care în perioada sezonului turistic de vară se constată o creștere a rulajului de produse alimentare, dar și ținând cont de faptul că temperaturile ridicate duc la creșterea riscului de producere a toxiinfecțiilor alimentare, fiind necesar un înalt grad de protecție a sănătății consumatorilor.
Focar de pesta micilor rumegătoare depistat la o fermă comercială din România. Ce transmite DSVSA Alba operatorilor economici ?
Rabia este o boală mortală cauzată de un virus care atacă sistemul nervos. Acest virus se găsește în salivă și poate fi transmis la oameni sau alte mamifere prin mușcătură, zgârietură sau contactul cu saliva animalului infectat. Este important să conștientizăm gravitatea acestei boli și să luăm măsuri preventive pentru a ne proteja familia și animalele de companie.
La sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a fost organizată o instruire cu reprezentanții operatorilor alimentari din cadrul abatoarelor, unităților de procesare carne roșie și unităților de procesare lapte, din județul Alba. La instruire au fost prezentate și explicate noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.