Cum te acomodezi RAPID cu proteza dentară – Sfaturi și trucuri eficiente

0

sursa foto: shutterstock

Cei mai mulți dintre noi sunt înspăimântați, probabil, de sosirea momentului în care vor fi nevoiți să poarte o proteză dentară. Dar lucrurile nu ar trebui să stea așa. Există milioane de oameni în întreaga lume care poartă proteză și duc o viață normală, fără dureri, fără complicații, restricții alimentare sau grija că sunt priviți de ceilalți într-un mod diferit.

Ce sunt protezele dentare?

Protezele dentare sunt dispozitive medicale personalizate, ce au ca scop restaurarea arcadei dentare. Acestea se potrivesc persoanelor care, din diferite motive, și-au pierdut câțiva dinți sau i-au pierdut în totalitate. Protezele dentare reprezintă o alternativă optimă și eficientă în cazul pierderii dentiției, deoarece arată și se comportă la fel ca dinții naturali.

  • Preturile protezelor dentare

Dacă te-ai convins că nu ai de ce să te înspăimânți de idea purtării unei proteze dentare, ar trebui să mai știi că nici costurile care implică procedura realizării unui astfel de dispozitiv nu au de ce să te sperie. Poți să verifici lista de prețuri proteze dentare disponibilă la clinicile de top, pentru a te convinge.Trebuie să ai în vedere faptul că este o investiție pe termen lung care te va ajuta să îți continui viața în mod normal și care te va scuti de multe probleme de sănătate asociate cu lipsa unei danturi complete!

Până la urmă, contează să-ți recapeți încrederea în tine, pofta de viață și zâmbetul frumos.

Prețul unei proteze dentare este stabilit împreună cu medicul stomatolog care te are în grijă, în funcție de genul protezei, materialul din care va fi făcută, tehnologia prin care va fi realizată și tipul de tratament aplicat pe parcursul procedurii.

Cum te acomodezi rapid cu prima ta proteză dentară?

Nu a zis nimeni că este ușor să porți o proteză dentară, dar, la nevoie, trebuie să te obișnuiești cu ea pentru a-ți vedea de viață mai departe, la fel cum o făceai până să-ți pierzi dinții. Așadar, iată câteva sfaturi utile și eficiente pentru a te ajuta să te acomodezi repede cu proteza:

  • Pentru început, înarmează-te cu răbdare, mult calm și perseverență. Va dura ceva până când organismul se va obișnui cu proteza care este ceva nou, un corp străin.
  • Exersează-ți mușchii feței, în mod regulat, în fața oglinzii. Va trebui să te obișnuiești să poți vorbi și zâmbi în public cu proteza, fără teama că va sesiza cineva vreo schimbare la tine. Pierderea danturii este un șoc pentru întregul organism, așa că mușchii feței trebuie reeducați să se comporte în mod natural. Acest lucru te va ajuta la fixarea dispozitivului medical și la recăpătarea încrederii în tine.
  • Pregătește-te psihic pentru noua experiență. Trebuie să iei în calcul faptul că alimentele vor avea alt gust, mai ales în primele zile. Dar nu-ți face griji, cu timpul, vei începe să te acomodezi cu noul mod de a mânca, iar simțul gustului se va îmbunătăți.
  • Pentru a evita posibila rănire a gingiilor, este recomandat să folosești dinții laterali pentru masticație.
  • Dacă apar leziuni cauzate de proteză în primele zile, tratează-le utilizând apă de gură cu clorhexidină.
  • În primele săptămâni, consumă alimente ușor de mestecat, care nu se lipesc de dinți, la temperaturi echilibrate (evită lichidele și alimentele fierbinți).

Cu perseverență și exercițiu nu va dura chiar atât de mult timp până te vei acomoda cu proteza dentară. Totul ține de cât de mult îți dorești să-ți recapeți stilul normal de viață!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top