Cine se face vinovat de moartea militarului care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ?

0

Sfârșit tragic pentru un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie.

Se pare că, militarul decedat ar fi ştiut că linia respectivă nu era legată la reţeaua de energie electrică de 27.000 de volţi. La sosirea în staţia Alba Iulia, militarii ar fi solicitat reprezentanţilor Gării să oprească alimentarea cu energie electrică pe această linie, pentru a putea descărca tancurile. Surse neoficiale , citate de Adevărul,  susţin că ar fi fost solicitată întreruperea energiei la dispeceratul naţional care gestionează aceste situaţii

. Ulterior, s-a transmis în Gara Alba Iulia că alimentarea cu energie electrică a fost tăiată, ceea ce, însă, nu s-a întâmplat în realitate. Militarul s-a urcat pe tanc, unde a manevrat o antenă şi a atins firul de înaltă tensiune. Bărbatul a decedat pe loc.

UPDATE : Comunicat MApN după TRAGEDIA din Gara Alba Iulia. Un militar a murit ELECTROCUTAT.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top