Ce tarife au profitorii din spatele protestelor de la Sebes.

12

protest-Prefectul de Alba a recunoscut in cadrul unei conferinte de presa, dupa consultarile cu toti factorii responsabili ca:,, In anul 2014 nu a fost inregistrata nicio depasire a concentratiei de formaldehida, peste normele legale!” Se pare ca nu conteaza! Acelasi prefect, dupa alte discutii avute cu ministrul Mediului, a declarat ca se vor intensifica controalele si noi statii vor fi puse in functiune. Culmea! Grupul de Initiativa Civica Sebes a inteles si a decis sa opreasca protestele. Nu acelasi lucru se poate spune despre altii. Pai de ce, o sa va intrebati. Simplu, sunt cativa politicieni, ziaristi si oameni de afaceri care vor BANI de la Kronospan. Politicienii, unii, cer in medie cam 10.000 de euro, pe an, pentru activitatea partidului.(avem solicitarile). Ziaristii, tot unii, ii putem da si cu numele, avem si ofertele acestora, vor contracte cuprinse intre 500 si 2000 de euro pe luna pentru…publicitate! Publicitate la ce? La placi? Oamenii de afaceri vor sa efectueze transporturi, sa vanda marfa Kronospanului, sa vanda produsele Kronospanului, sa faca orice serviciu. Cu alte cuvinte, foarte multi din cei care protesteaza sau sunt trimisi de stapani sa protesteaze, vor cate ceva. Ba mai mult, au venit la Kronospan si au  promis ca inceteaza protestele, daca obtin contracte! Necazul este insa altul! Kronospan nu marseaza la astfel de propuneri! Societatea decide cu cine lucreaza si cu cine nu! Aici e buba!
Nu e nici un secret ca, cei care au adus prejudicii Kronospanului urmeaza sa raspunda in instanta. Cica se simt amenintati! Pai, cei care spun lucruri insultatoare, calomnioase sau pe care nu le puteti dovedi, pe Facebook, in adunari publice sau in orice spatiu public, conform legilor in vigoare raspund! Nu ii ameninta nimeni! Ce sa spunem noi, ziaristii, care ne-am ales cu zeci de procese, uneori pe nedrept…
Sa ne intelegem bine, nimeni nu vrea poluare, niciunde, peste limitele legale dar de aici si pana la a spune Kronospan egal cancer este o cale lunga. Vom reveni.

Grupul de Initiativa Civica ,,Noi nu suntem prostii nimanui!”

Distribuie

12 comentarii

 1. Nu mi s-a cerut acordul sa apar in poza din prin-plan. Ma simt jignita ca poza in care apar este asociata unui asemenea titlu. oamenii fac asociere intre poza si titlu, cum ca as fi unul dintre cei care beneficiaza de pe urma protestului. Sunt un simplu cetatean care isi cere dreptul la sanatate si dreptul la un mediu curat. Sa va fie rusine!

  • Mirela stiu foarte bine ca nu ai beneficiat de niciun privilegiu participand la protestul de saptamana trecuta, atitudinea ziarului Monitorul de Alba cu privire la faptul ca TOTI cei care au luat parte la acel eveniment “ vor cate ceva“ este total gresita. Nu ai niciun “stapan“ care te-a trimis acolo, ai participat ca un simplu cetatean al Sebesului care isi doreste un mediu curat. Este foarte probabil ca anumite perosane sa incerce sa mai obtina un ban in plus din astfel de lucruri dar nu este si cazul tau. Avad in vedere cele relatate in articolul publicat, pot si eu sa ma gandesc…oare Monitorul de Alba ce suma de bani a incasat sa scrie acest articol? O zi buna!

 2. Voua va place cum arata tara in care traiti?! Seara cand mergi la culcare dormi bine?Nu ti-a ofilit creionul in mana cand ai scris ca cei care se opun formaldehidei sunt straini sau manipulati sau ca ar dori bani ?

 3. Mirela, nu este nevoie de niciun acord cand apari in spatii publice! Ea fa o scena sexi in spatiul public si sa vezi ce rapid devi vedeta!

 4. Aurel, nimeni nu vrea poluare! Daca vrem bunastare, civilizatie si sa traim mai bine ca in Africa unde e aer curat, trebuie sa acceptam tehnologia.

  • In Africa este dezastru tocmai pentru ca companii si corporatii (exact ca cele care incearca sa opereze la noi) exploateaza resursele si polueaza in detrimentul populatiei locale si beneficiul politicienilor corupti.

  • Redactia Monitorul în

   Redactia Monitorul de Alba nu are nici o relatie comerciala cu societatea Kronospan, se pot verifica aceste lucruri. Nu tinem partea societati cu pricina suntem doar impotriva profitorilor acestui scandal. Se vede clar ca nu ai inteles mesajele noaastre . Te limitezi doar la bani, atat poti … nu iti cerem mai mult, stai linistit

 5. Monitorule, daca ai atitea nume si dovezi, de ce nu le dai publicitatii, sa stie si muritorul de rind care sunt profitorii. De ce ne bagati pe toti in aceeasi oala?

Lasă un comentariu

Top