Cătălin Cămărășan, campionul european aflat pe lista PRO România la Consiliul Județean Alba: acces gratuit la sport și un proiect european al Mureșului!

0

Născut în 1978, la Copșa-Mică, a iubit sportul de mic, printre preferințele sale numărându-se fotbalul, handbalul, înotul, atletismul și artele marțiale.  În martie 1993 a făcut pasul către performanță, practicând caiac-canoe  la  Clubul Sportiv Școlar  Orșova, iar după doar trei luni a obținut locul 2 la campionatul național. 

În același an a fost selecționat la lotul național al României pentru juniori. A participat și câștigat mai multe regate naționale și internaționale, atât la juniori, cât și la seniori. În 1996 a obținut  titlul european la canoe 4, pe distanta de 1000 m, precum și alte medalii naționale si internaționale. A urmat un transfer la clubul de seniori Dinamo București, iar ulterior o selecție  la lotul național de tinere speranțe. În anul 2000, din cauza sistemului, a fost nevoit să plece din țară pentru a-și construi un viitor și a muncit în construcții, transporturi, logistică, administrație, amenajări interioare, design interior etc. De asemenea, a reușit să pună pe picioare, de la 0, o afacere în industria mobilei.

După ce a obținut o stabilitate economică s-a reîntors la dragostea dintâi, sportul iar în 2011 a început activitatea ca sportiv de performanță. După doi ani de pregătiri intense, a câștigat două titluri olimpice Master, în probele de 200 m si respectiv 1000 m. În 2014 a obținut, în Italia, un atestat, recunoscut de Federația Internațională de canoe, care îi dă dreptul de a antrena persoane cu dizabilități psihomotorii, motiv pentru care a fost chemat să antreneze echipa națională a Italiei. Tot acolo, la unul dintre cluburi,  a implementat un program de atragere a copiilor și tinerilor către sporturile nautice. Cătălin e de părere că aceleași programe pentru copii, tineri si nu numai, cu sau fără dizabilități, ar putea fi implementate si la nivelul  județului nostru, pe cursul Mureșului, prin crearea unor proiecte care să atragă fonduri europene.

„Practic, de aceea am ales să mă implic în politică. Să vin din postura omului care cunoaște din interior fenomenul sportiv și știe ce conexiuni trebuie făcute pentru ca și noi să avem o infrastructură sportivă, orientată spre sportul de performanță dar și pentru sportul ca activitate de masă, pentru toate vârstele, cu scop recreativ și pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor. Calitatea vieții oamenilor se reflectă și în felul în care aceștia își ocupă timpul liber. Apetitul apare când ai infrastructură și când accesul spre sport este unul facil. Când sportul costă atât de mult și locurile sunt atât de limitate, nu putem spune că ne dezvoltăm în mod fizic și psihic în cele mai bune condiții. Sportul ne face să fim nu doar mai sănătoși dar și mai buni și mai empatici cu ceilalți, ne învață să muncim în echipă, capitol la care mulți suntem deficitari și ne ajută să ne integrăm mai ușor, să ne adaptăm și să rezistăm mai bine în fața stresului și a efortului de zi cu zi.” a declarat Cătălin Cămărășan.

El e de părere că în mediul urban, în special în Alba Iulia, pentru că este capitala județului, e imperios necesară construcția unei săli polivalente. Aceasta va atrage în jurul ei multe performanțe. Pe de altă parte, el susține că infrastructura pentru sport și educație trebuie regândită, la fel cum trebuie schimbată și mentalitatea noastră față de sport și educația fizică.

„Din experiența pe care am acumulat-o în vestul Europei, pot spune că un proiect al valorificării Mureșului pentru sport și recreere este unul cât se poate de realist. Pe întreg cursul Mureșului, de la Ocna Mureș până la Șibot, sau chiar printr-un parteneriat mai larg, cu județele învecinate, putem atrage fonduri și angrena câteva primării de orașe și comune care se află pe cursul acestuia. În curând o să dezvolt mai mult acest subiect, pentru ca locuitorii județului să vadă că dacă se dorește, se poate.”, a precizat Cătălin.

Întrebat care e sloganul său de campanie, el a declarat: „Mă ghidez după excpresia „Împreună, imposibilul poate fi împărțit oricând în posibilități. Important e să ne dorim schimbarea.” Dar mai important însă decât sloganul, este echipa din care fac parte alături de Horațiu Florea, candidat la președinția Consiliului județean Alba și de ceilalți colegi din PRO România, o echipă dinamică și  dornică de a munci.”

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

PUBLICAT / EXECUTAT DE SC. Empressa Media SRL , portal web www.opiniatransilvana.ro

CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

Distribuie

Lasă un comentariu

Top