ALERTĂ în Transilvania – Carne de mici, infestată cu Salmonela, a ajuns în magazine

0

Alertă în judeţul Mureş după ce peste o tonă de carne pentru mici infestată cu Salmonella a fost retrasă din magazine.Carnea provine de la o firmă din Târnăveni şi urmează să fie distrusă.

Inspectorii sanitar-veterinari verifică încă o tonă şi jumătate de carne de mici aflată nedistribuită la sediul respectivei firme.

Prezenţa bacteriei a fost confirmată prin analize de laborator, iar pasta de mici contaminată a fost retrasă de pe piaţă şi urmează să fie distrusă. Încă nu s-a stabilit specia de Salmonella care s-a găsit în pasta de mici, dar pare să fie una de contact, care nu dă simptome la consumatori.

Sursa de contaminare cu Salmonella a pastei de mici poate fi de la materia primă sau de la personal, aşa că se mai verifică circa 1200 de kg de materie primă, iar dacă se constată că a fost infestată, va fi şi aceasta distrusă.

Cât priveşte personalul unităţii de procesare, toţi angajaţii sunt cu analizele efectuate la zi, deci nu pot fi ei purtători – spun inspectorii sanitar veterinari, care au recomandat, totuşi, o reexaminare a personalului angajat.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top