AGERPRES – Deputatul PNL Florin Roman: De luni sunt în greva foamei

0

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că de luni va intra în greva foamei la Parlament, urmând să se instaleze pe un scaun în holul de la P1 din fața sălii de plen a Camerei Deputaților, în semn de protest față de lipsa de finanțare a Monumentului Unii de la Alba Iulia și față de modificările la legea administrației publice locale.

“De mâine sunt în grevă. Mâine sunt la înmormântare (a președintelui de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus — n.r.), la ora 12,00, după ce se termină, vin direct la Parlament”, a precizat duminică, pentru AGERPRES, Florin Roman, menționând că nu renunță la acest demers.

El a spus, referitor la decizia conducerii Camerei Deputaților de a nu-i permite să facă greva foamei la P1, în fața biroului președintelui Camerei, că Biroul Permanent nu poate să-i interzică unde să facă greva.

“Biroul Permanent nu poate să-mi interzică mie unde să fac grevă pentru că locul meu de muncă este Camera Deputaților, iar Camera Deputaților nu este a domnului Dragnea sau cine mai e în Biroul Permanent. O să stau acolo unde trebuie și unde este locul meu de muncă. O să stau la P1 și foarte probabil o să dorm la etajul 2 ca să nu-l deranjez pe domnul Dragnea, dar ziua o să stau la P1”, a susținut Roman.

El a adăugat că va sta pe un scaun, fiindu-i interzis să se instaleze în alt mod.

“O să stau pe un scaun și o să mă întind pe unde apuc pe sus”, a menționat deputatul liberal.

Roman a susținut că protestează în acest fel față de “lipsa de reacție” a Guvernului în ceea ce privește finanțarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia, dar și față de modificările la legea administrației care ar da “privilegii” liderilor UDMR.

Deputatul liberal a spus că banii pentru Monumentul Unirii de la Alba Iulia ar fi trebuit să fie prevăzuți în buget, pentru a avea timp ca lucrările să se finalizeze până la Centenarul Marii Uniri, respingând afirmațiile președintelui Camerei Liviu Dragnea potrivit cărora această problemă este rezolvată.

“Dragnea minte cu nerușinare pentru că banii pentru Monument trebuiau prevăzuți în buget. Domnul Dragnea a spus că va da anul viitor banii. Domnul Dragnea habar nu are pe ce lume trăiește pentru că dacă l-ar interesa acest monument, ar ști că el se construiește în 9 luni de zile, plus perioada de contractare și execuție. Dacă nu se încep lucrările acum, se termină orice discuție.(…) E și problema cu Centenarul, este și problema cu modificările la legea administrației publice locale. În loc să se ocupe de Centenar, el e grăbit să rezolve privilegiile pentru liderii UDMR. Așa înțelege Centenarul Liviu Dragnea. Eu sper că toți românii să facă presiune”, a mai spus Roman.

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat încă de marți că va intra în greva foamei, în fața biroului președintelui Camerei Deputaților, iar Biroul Permanent a decis că acesta poate să facă greva foamei la etajul 2 al Palatului Parlamentului, în fața grupului său parlamentar, și nu la P1.

Decizia finanțării Monumentului Unirii de la Alba Iulia este luată deja, deci nu este nevoie ca “unii să adune puncte electorale care oricum sunt iluzorii”, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, referindu-se la anunțul deputatului Florin Roman de a intra în greva foamei.

“Somn ușor! În legătură cu monumentul respectiv, este luată deja de mai mult timp decizia de a fi finanțat acel monument și se va finanța indiferent de locul unde doarme domnul deputat”, a adăugat Dragnea.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top