Acțiune în trafic a polițiștilor din Alba: peste 1200 de șoferi, testați cu aparatul etilotest, 14 infracțiuni de conducere sub influența alcoolului sau a drogurilor

0

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii, peste 1200 de șoferi au fost testați de către polițiști, cu aparatul etilotest, oamenii legii au constat 14 infracțiuni, în care au implicat șoferi aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Peste 1.200 de conducători auto au fost testați de polițiști rutieri din Alba, în cadrul unei acțiuni care a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În perioada 4 – 10 mai 2022, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța traficului și conduc autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de cei de la ordine publică, au acționat în filtre rutiere și au oprit, pentru control, 1.221 de conducători auto. În urma testărilor, față de 19 conducători auto au fost aplicate sancțiuni contravenționale, ca urmare a faptului că erau sub influența băuturilor alcoolice, valorile indicate de aparatele etilotest fiind mai mici de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată polițiștii au constatat 24 de infracțiuni, din care 14 de conducere sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top