Actiune de amploare a DNA: Medici oncologi si farmacisti, suspecti de coruptie

1

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, in tara, la mai multe cabinete medicale si farmacii, existand suspiciuni de coruptie.

dna coruptieAceste fapte ar fi fost comise in perioada 2012 – 2015. Potrivit DNA, sunt efectuate 61 de perchezitii domiciliare in Capitala, dar si in judetele Ilfov, Sibiu, Mures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Timis, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, citate de televiziunile de stiri, sunt vizati medici oncologi si farmacisti.

Procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Care era traseul banilor

Medicii in cauza ar fi luat mita de la mai multi producatori de medicamente folosite in tratarea cancerului, dar si de la distribuitori de aparatura medicala, pentru a le facilita castigarea anumitor contracte.

In schimb, acestia beneficiau de achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane si congrese internationale, acoperind si cheltuieli personale ale medicilor care participau la aceste evenimente. Conditia era sa prescrie medicamente pe care aceste firme le distribuiau. Si in judetul nostru , ziarul Monitorul de Alba a sesizat in mai multe randuri cazuri concrete in care mai multi medici nu isi pot justifica averile dobandite.   http://monitorulab.ro/viata-de-doctor-razvan-curca-sef-sectie-oncologie-spitalul-judetean-de-urgenta-alba-iulia/

pozapoza4poza8

Distribuie

Un comentariu

  1. Doctorul Curca seful de la Oncologie din Alba Iulia a venit fara nimic la Alba si acum are ditamai castelul. De unde bani, domnilor procurori de la DNA Alba sau sunti si voi corupti?

Lasă un comentariu

Top